Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začátek zimní sezony se ve skiareálech posouvá, začít lyžovat by se mohlo za týden

Počasí nepřeje a skiareály posouvají začátek lyžařské sezony. Z původních plánů, kdy se na zasněžených kopcích měli první lyžaři objevit už 14. prosince sešlo. I když na sjezdovkách leží hromady technického sněhu, sněhové podmínky ještě nejsou dostatečně kvalitní.

Přesto, že se v lyžařských areálech na rakouské straně Šumavy během uplynulých dvou dní a nocí podařilo vyrobit  slušné množství technického sněhu a během víkendu má dokonce i sněžit, ještě to na kvalitní lyžovačku nestačí a zahájení lyžařské sezóny muselo být o týden posunuto.

Zahájení lyžařské sezony posouvá skiareál Sternstein, Hochficht i Lipno. První lyžaři by se na sjezdovkách mohli prohánět 21. prosince. „Na sjezdovkách máme vyrobené docela velké hromady technického sněhu, ale sněhové podmínky ještě nejsou dostatečně kvalitní a ani předpověď počasí na začátek příštího týdne není optimální. Prioritou je mít skiareál kvalitně zasněžen na vánoční prázdniny, kdy očekáváme hlavní nápor lyžařů“, uvedl Gerald Paschinger, ředitel skiareálu Hochficht.

Na sousedním Sternsteinu je situace totožná a také tam se nezačne lyžovat dříve než 21. prosince. Stejně na tom je Skiareál Lipno. „Chceme všem lyžařům nabídnout perfektní svezení na skvěle upravených sjezdovkách. K tomu potřebujeme ještě více sněhu než doposud. Děláme však vše proto, aby sezona začala co možná nejdříve,“ uvedl na svém Facebooku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hochficht.at

Štítky lyžování, zima, Hochficht, Lipno, Sternstein, sjezdovka, lyžař, umělý sníh, Vodní nádrž Lipno, Šumava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek zimní sezony se ve skiareálech posouvá, začít lyžovat by se mohlo za týden  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.