Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj v Brně dominoval. V základní části obsadil druhé místo

První dva sety byl na brněnské palubovce jen jeden tým. Jihostroj v nich nepustil soupeře přes 15 bodů a po dominantním výkonu vyhrál 3:0. Na vítězství v základní části však nakonec ani plný počet bodů z Brna nestačil. Tři body totiž vybojovalo i Karlovarsko proti Liberci a při stejném počtu bodů i výher rozhoduje o vítězi základní části poměr setů, který o jediný vyhraný set hraje ve prospěch Karlovarska.

Budějovice jako favorit zápasu vstoupily do utkání lépe. Byla to bitva o každý míč a Brno se rozhodně nevzdávalo. Za stavu 10:11 se ale rozehrál kanadský univerzál Schouten, který tým dostal do vedení 11:16. Na jeho výkony navázal také exbrněnský smečař v barvách Jihostroje Zmrhal a právě za jeho servisu (15:21) Budějovice první set dohrály (15:25).

Druhý set měl obdobné dějství. Až do stavu 9:9 bylo Brno rovnocenným soupeřem. Následně ale domácí chybovali, Jihostroj si připsal dva bloky i eso a Ondřej Marek, domácí trenér, byl rázem bez oddechového času, když jeho tým prohrával 9:15. Brnu nepomohlo ani střídání Drahoňovského za Jiráska a ani následné dvojstřídání – České Budějovice braly druhou sadu 14:25.

Esem pro Brno z ruky Drahoňovského začala třetí sada. Právě po útocích mladého smečaře šli dokonce domácí do vedení 6:4. Dvoubodové vedení jihomoravští volejbalisté drželi zhruba až do poloviny setu. V klíčové koncovce se ale už nedařilo univerzálu Kočvarovi, naopak českobudějovický Schouten držel dál svůj útok nad 70 %. Jihostroj nakonec vyhrál i třetí set – 21:25.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Jsem rád, že jsme se zápasu zhostili dobře. Ačkoliv jsme hráli proti mladému Brnu, tak jsme soupeře nepodcenili a jeli jsme naplno. Poslední utkání základní sezony jsme zahráli velmi dobře. Díky klukům.

Filip Rejlek (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): V Brně se nehraje nikdy dobře, jsem rád, že jsme zápas zvládli takovým způsobem. Jen ve třetím setu byly malé komplikace, ale věděli jsme, o co hrajeme.

Volejbal Brno - VK Jihostroj České Budějovice 0:3
(15:25, 14:25, 21:25)

Volejbal Brno:  Jirásek, Jakubec, Kočvara, Hrazdira, Pražák, Truong, libero Lžičař. Střídali: Špelda, Fitz, Drahoňovský, Chevalier, Tesař

VK Jihostroj České Budějovice:  Schouten, Zmrhal, Ondrovič, de Amo, Michálek, Todua, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Rejlek, Stoilovič, Polák

Nejvíce bodů: Kočvara 13, Drahoňovský a Pražák oba 8 – Schouten 14, Ondrovič, Zmrhal a Michálek všichni 10

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto VK Jihostroj

Štítky Brno, České Budějovice, volejbal, Jihostroj, Karlovarský kraj, Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, Filip Rejlek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj v Brně dominoval. V základní části obsadil druhé místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.