Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Budějcké sportovní gymnastky slaví úspěch. Z mistrovství republiky si odvezly pět medailí

Sportovní gymnastky z českobudějovického Gymcentra Merkur slaví úspěch. Na mistrovství republiky v Ostravě získaly dvě zlaté a tři bronzové medaile. Úspěch si připsala také trenérka Karolína Imbrová. Na základě výsledků jejích svěřenkyň dostala nabídku od gymnastického svazu, aby se zúčastnila tréninkového kempu ve Finsku.

Sportovní gymnastka Věra Čáslavská je historicky nejlepší sportovkyní Československa i České republiky. Získala sedm zlatých olympijských medailí. To se žádnému dalšímu československému ani českému sportovci nepovedlo. Málokdo ví, že jezdila i do Českých Budějovic, kde bydlela v Pekárenské ulici její sestra. Dnes má v Gymcentru Merkur hned několik nástupkyň. Jistě by ji to hodně potěšilo. I proto, že mladé naděje sama vychovávala.

Kubičková má další titul i dres

Velikánskou obdivovatelkou Věry Čáslavské je osmiletá Adina Kubičková. A také tolik vyniká. Na mistrovství republiky v Ostravě vyhrála kategorii VS2A s náskokem 750 tisícin bodu, což je ve sportovní gymnastice hodně. Před vyhlášením dostala od své trenérky Karolíny Imbrové další repliku dresu Věry Čáslavské. „Když jí její trenérka řekla, že si má rychle obléci repliku dresu Věry Čáslavské, hned Adina věděla, že opět vyhrála,“ popsala její maminka Karla Peldová. V kategorii VS2A startovalo 56 dívek.

Adina tentokrát dostala repliku dresu slavné gymnastky z Tokia 1964, kde získala Věra Čáslavská tři zlaté medaile. Když vyhrála nadějná Jihočeška mistrovství republiky loni v kategorii VS1A, byla pro ni připravena replika dresu Věry Čáslavské z roku 1968, kdy Čáslavská získala v Mexiku čtyři zlaté olympijské medaile. Repliku jejího dresu z Mexika dostala Adina Kubičková loni po zisku titulu v kategorii VS1A symbolicky v hale Věry Čáslavské v Černošicích.

Letos startovala Adina Kubičková ve všech třech nominačních závodech na mistrovství republiky. Všechny tři, v Praze, Brně i Ostravě, vyhrála. Hned v první nominaci v Praze získala tolik bodů, že se na příští sezonu nominovala do vyšší kategorie VS3A, kde bude od letošního podzimu závodit. Mezi soupeřkami budou i dvanáctileté dívky. Adina oslaví deváté narozeniny v prosinci. Před mistrovstvím republiky v Ostravě vyhrála krajský přebor v Táboře. Pět startů, pět vítězství.

Z výsledků mistrovství republiky v Ostravě - kategorie: 
VS1A: 1. Gabriela Světelová, 3. Tereza Janoušková, 6. Anna Krchová, 8. Sofie Beníšková.
VS2A: 1. Adina Kubičková, 3. Adéla Janoušková, 5. Stella Štojdlová, 19. Beáta Pitoňáková, 20. Michaela Hloušková.
VS3A: 3. Adriana Hosnedlová, 14. Isabella Nováková.
VS4B: 4. Ema Vaněčková, 26. Natálie Pitrová.
VS5B: 15. Elizabeth Lattnerová, 22. Karolína Bernardová, 34. Tereza Bucharová.
VS6B: 14. Nikola Bagová (všechny Gymcentrum Merkur České Budějovice).

Trenérka Imbrová uspěla nejvíce

Na mistrovství republiky v Ostravě získala zlatou medaili také Gabriela Světelová, která vyhrála kategorii VS1A. V kategorii VS3A byla na třetím místě Adriana Hosnedlová. V kategorii VS1A skončila na osmém místě Sofie Beníšková a byla hodně zklamaná, závod se jí nepovedl.

Všechny čtyři dívky jsou svěřenkyně Karolíny Imbrové, která má ve své tréninkové skupině osm děvčat. Čtyři z nich, které startovaly v Ostravě, zaznamenaly tolik úspěchů, že nikdo z ostatních trenérů takové výsledky v žákovských kategoriích z celé republiky neměl.

Odezvou je, že dostala Karolína Imbrová nabídku od tuzemského gymnastického svazu, aby se zúčastnila tréninkového kempu ve Finsku. Může si s sebou vzít i jednu svěřenkyni, narozenou v letech 2010 až 2013. Pojede Adriana Hosnedlová. Adina Kubičková je dle regulí kempu příliš mladá. Těší se však na účast v příštím roce.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto JB photography

Štítky sportovní gymnastika, sport, úspěch, Gymcentrum Merkur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké sportovní gymnastky slaví úspěch. Z mistrovství republiky si odvezly pět medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.