Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Karatisté si užili velkou oslavu na Sokolském ostrově. Oslavili 50. výročí

PR článek

Významný mezník v historii jihočeského karate. Tak se dá bezesporu mluvit o pátku 16. června, kdy TJ Karate České Budějovice oslavilo na Sokolském ostrově padesátiny. Mimořádná událost to byla jednak kvůli samotnému jubileu, ale i kvůli všem setkáním, ke kterým na akci došlo.

Nechyběli totiž dnešní úspěšní borci, nadějné děti, které mají kariéru teprve před sebou, ale stejně tak legendy a důležité osobnosti, jež tento sport formovaly. A do toho mnoho sympatizantů, fanoušků a diváků… Zkrátka mix, který vytvořil krásnou atmosféru.

„Byli jsme nadšení zvláště ze setkání všech karatistických generací. Dorazili snad všichni pozvaní, což je úžasné. A především… všichni si pochvalovali, jak pěkná oslava to je, přičemž několikrát zaznělo, že by bylo fajn se setkávat častěji, byť třeba samozřejmě v menší míře,“ uvádí hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

Akce byla zároveň divácky atraktivní, protože nechyběly exhibiční zápasy karate, které pro některé návštěvníky představovaly vůbec první výraznější seznámení s tímto sportem. Obzvlášť některé děti byly překvapené, jak působivé toto bojové umění je. O to víc, když pozorovaly, jak výborně jde i velmi mladým závodníkům.

„Pro nás bylo skvělou zpětnou vazbou, když jsme hned druhý den viděli, kolik nám přišlo nových přihlášek. I v průběhu akce za námi lidé přicházeli a zjišťovali různé informace,“ dodává trenér.

Oslavy 50. výročí karate v jižních Čechách byly rozdělené na dvě části. První zahrnovala zmíněné ukázky a celkově byla zaměřena na karate, přičemž cílem bylo tento sport představit široké veřejnosti. Ve druhé pak přišel čas na doprovodný hudební program, který odstartoval písničkář Láska. Následovali Vojtaano, Fast Food Orchestra a Denyho parťáci. Zároveň byly oceněny významné osobnosti karate. Akce končila krátce před půlnocí.

Vrásky pořadatelům dělalo počasí, které se rozhodlo je trošičku poškádlit. Těsně před začátkem oslav potemnělo nebe a spustil se déšť, který naštěstí dlouho nevydržel. Stejně tak začalo pršet přesně v úvodu vystoupení Lásky a nějaké ty kapky spadly ještě v pozdějších hodinách.

„Akce měla být zahájena v 15 hodin, avšak ve 14.45 to vypadalo opravdu hrozivě. Ale vyčasilo se a začali jsme takřka přesně. Pak to bylo jako na houpačce, chvíli déšť, pak zase krásně, ale na skvělé atmosféře se to nepodepsalo, naopak akce postupně gradovala. Bylo to perfektní, moc děkujeme všem, co dorazili,“ uzavírá Miroslav Hýsek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky karate, české budějovice, sport, výročí, oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté si užili velkou oslavu na Sokolském ostrově. Oslavili 50. výročí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.