Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Big Summer Games se uskutečnily již počtvrté na střeše IGY Centra České Budějovice

PR článek

O víkendu se střecha IGY Centra opět proměnila v jedno velké sportoviště. 11.-13. srpna zde probíhaly jediné závody s oficiální licencí CrossFit v České republice BIG SUMMER GAMES série Bcross Challenge.

Závodů se zúčastnilo přes 300 nejlepších atletů a atletek z tuzemska i zahraničí, kteří prošli náročnou kvalifikací. CrossFit nabírá v České republice na stále větší oblibě a závody jsou považovány za vrchol tuzemské sezony. Jedná se o kombinaci vzpírání, silové přípravy, práci s vlastní vahou, gymnastických prvků a kondice. Vše se propojuje tak, aby byli sportovci co nejvíce všestranní a komplexní.

Tři dny plné sportu probíhaly na střeše IGY Centra celý víkend. V pátek začaly kategorií IZS Games, ve které se proti sobě postavily dvoučlenné týmy složené z hasičů, záchranářů a policistů. BIG SUMMER GAMES těch nejlepších sportovců byly zahájeny v 17:00 za oficiální účasti partnerů včetně hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby.

Po ranním běhu a plavání se v sobotu a neděli v aréně na IGY Centru závodilo po celý den. Zpestřením pro návštěvníky byla autogramiáda dvojnásobného olympijského zlatého medailisty Lukáše Krpálka: „Akce pro mě byla novinkou. Spoustu věcí sám používám při kondiční přípravě. Co jsem stihl navnímat, tak jsou to určitě trenažéry, činky a hlavně mrtvý tah s osou. Neviděl jsem vše, ale mám pocit, že spoustu těch cviků opravdu dělám.“

V rámci dalšího programu mohli návštěvníci vidět vystoupení českobudějovického cheerleadingového týmu Dark Foxes Cheerleaders, který se kvalifikoval na americký světový šampionát v Atlantě nebo exhibici vzpěrače Kamila Kučery.

Vyhlášeno bylo mnoho kategorií, v nejnáročnější kategorii ELITE se prvenství v mužích po loňském vítězství Itala vrátilo zpět do České republiky k atletovi Markovi Váchovi. Druhé místo putovalo do Dánska ke Casperu Gammelmarkovi. U žen si nejlépe vedla Andrea Skolková se suverénním bodovým náskokem nad druhou Veronikou Benešovskou.

Bcross Challenge je série 5 závodů inspirovaných CrossFitem pořádaná organizátorem Václavem Mrázem. 4 z nich mají svou lokaci na Výstavišti České Budějovice. Vrcholem sezóny jsou BIG SUMMER GAMES již tradičně v srpnu na střeše IGY Centra. V době konání závodu nákupní centrum již tradičně zaznamenává rekordní návštěvnost.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky igy, české budějovice, big summer games, program, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Big Summer Games se uskutečnily již počtvrté na střeše IGY Centra České Budějovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.