Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Z karatistického Sparing campu v Českých Budějovicích je prestižní akce. Přilákal i špičkové závodníky z Maďarska a dalších zemí

Více než 350 účastníků z několika evropských zemí, závodníci patřící ke světové špičce, třídenní program… spokojenost! České Budějovice si o uplynulém prodlouženém víkendu (17. až 19. listopadu) užily tradiční karatistický Sparing camp a turnaj O pohár primátorky města České Budějovice. Celkem se jednalo již o třináctý ročník, přičemž ten letošní byl pravděpodobně nejúspěšnější.

„Máme radost, že se z této akce stává prestižní událost, čehož důkazem je letošní účast, kdy jsme mimo jiné přivítali i dva velmi úspěšné maďarské kluby. Sparing camp organizujeme vždy před mistrovstvím České republiky, takže se to dá brát i jako příprava před tímto důležitým turnajem,“ uvádí za organizátory Miroslav Hýsek z TJ Karate České Budějovice.

Třídenní program odstartoval v pátek 17. listopadu seminářem kumite pro závodníky a trenéry pod vedením Miroslava Hýska a Dominika Mikuly. Seminář byl letošní novinkou a měl skvělou odezvu. Ostatně trenéři si ho vyzkoušeli už dříve v Chvatěrubech a Tišnově.

„V tomto trendu bychom rádi pokračovali i nadále. Myslím, že je to dobrá myšlenka. Celkově je o naše semináře zájem, což nás samozřejmě velmi těší. Je to další ze zajímavých činností, které se chci věnovat,“ dodává Miroslav Hýsek.

V sobotu se konal Sparing camp, na kterém si účastníci mohli vyzkoušet nové poznatky z pátečního semináře. V neděli pak následoval již zmíněný turnaj, který přišla osobně zahájit primátorka Dagmar Škodová Parmová. Nejúspěšnější byli karatisté z domácího TJ Karate České Budějovice, ale jak dodává trenér Miroslav Hýsek, ačkoliv je vítězství potěšující, v tomto případě šlo hlavně o přátelské setkání a přípravu.

„Z letošního ročníku mám super pocity. Provázání semináře, Sparing campu a turnaje bylo výborné. Mohli jsme si to dovolit i díky tomu, že svátek vyšel na pátek, takže jsme měli prodloužený víkend. Už nyní se těšíme na další ročník. Plánujeme lehké změny v programu, aby si všichni účastníci odvezli ještě více sportovních zkušeností a zážitků. Všem děkujeme za účast, bylo to moc fajn!“ uzavírá trenér.

Seminář se konal v tělocvičně ZŠ Emy Destinové, Sparing camp a turnaj ve sportovní hale Jihočeské univerzity. Semináře se zúčastnilo přes 160 závodníků z ČR a Maďarska a přes 20 trenérů českého svazu karate. Sparing campu více než 350 účastníků z Belgie, Polska, Maďarska, Slovenska, Ukrajiny, Německa a České republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Maďarsko, Česko, trenér, karate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Z karatistického Sparing campu v Českých Budějovicích je prestižní akce. Přilákal i špičkové závodníky z Maďarska a dalších zemí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.