Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Budějce budou spolu s Lipnem hostit zimní hry handicapované mládeže

Už příští týden se stane jih Čech dějištěm druhého ročníku zimních her handicapované mládeže. Děti a mladí lidé s handicapem ve věku od 10 do 26 let se utkají hned v několika disciplínách. Jednou z nich je také parahokej, který se bude hrát v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích.

Zimní hry handicapované mládeže se budou v Lipně nad Vltavou letos konat podruhé. V letošním roce se k nim přidají i České Budějovice, které budou hostit jednu z oficiálních disciplín.

Akce je určena pro začínající sportovce, děti a mládež ve věku 10 až 26 let se zdravotním postižením. Závodit budou v paraalpském a běžeckém lyžování, snowboardingu a běhu na sněžnicích a v parahokeji. Poslední disciplína se odehraje v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích, zbytek na Lipně.

„Radost z pohybu je pro mnohé mladé sportovce ten nejintenzivnější zážitek. Vloni všechny disciplíny hostilo Lipno, letos máme možnost fandit i v Českých Budějovicích. To, že se tady představí v rámci 2. zimních her handicapované mládeže V4 Winter Games Emil Open sledge hokej, je výborné. Věřím, že je přijde podpořit hodně fanoušků, kteří vytvoří fantastickou atmosféru a že si to všichni užijeme,“ řekla k akci primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová (ODS), která nad akcí převzala záštitu.

Her se účastní čtyři země Visegrádské skupiny, novinkou bude účast sportovců z Albánie. Pořadatelé očekávají až dvě stě účastníků. Akce začíná ve středu 31. ledna a končí v neděli 4. února.

Kromě nové disciplíny se mohou lidé podle Arnošta Petráčka, úspěšného paralympijského plavce a ambasadora her, těšit také na novinku v doprovodném programu. „Letos se Emil Open zúčastní i člen správní rady Nadačního fondu Emil – moderátor a herec Jan Kraus. A stejně jako u letních her, i zde uspořádá svoji Benefiční show Z očí do očí s Janem Krausem. A vzhledem k tomu, že už znám hosty, bude to pecka,“ řekl v rozhovoru pro web Lipno.cz.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice

Štítky Zimní hry handicapované mládeže, Lipno, České Budějovice, sport

Budějce budou spolu s Lipnem hostit zimní hry handicapované mládeže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.