Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři po prohře s Pelhřimovem přišli o první místo

Florbalisté FBC Štíři České Budějocive poprvé v této sezoně 2. ligy prohráli. V neděli doma nestačili na Pelhřimov a po prohře 3:5 se v tabulce divize III propadli na třetí místo. Nyní jsou dva body za tandemem Třebíč - Pelhřimov.

"Porážka nás mrzí, ale není třeba z toho dělat tragédii. Soutěž je ještě dlouhá a jelikož ztrácíme jen dva body, tak máme vše ve svých rukou," řekl šéf Štírů Jiří Kratochvíl.

Českobudějovickým se proti Pelhřimovu vůbec nedařilo střelecky. Do tohoto  zápasu nejlepší útok soutěže vychytal brankář hostů Venkrbec. "Chytal opravdu výtečně," uznal Kratochvíl. A tak zatímco byly šance v první třetině vyrovnané, na světelné tabuli bylo skóre 0:2. Až ve 27. minutě se Štíři prosadili - střelu z dálky umístil do horního rohu bek Kudláček.

Jenže místo tlaku Štírů přišel jeden z rozhodujících okamžiků zápasu. Při signalizovaném odloženém vyloučení za faul domácího Králíka, fauloval podle rozhodčích i jeho spoluhráč Havelka a Pelhřimov dostal dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Sehrál ji skvěle, využil i převahu o jednoho hráče a odskočil na 1:4.

Další klíčový moment přišel v závěru druhé části. V čase 39:26 šel na trestnou lavici pelhřimovský Kučera. Štíři se snažili o snížení, ale v tom jim v čase 39:59 zabránil Zrzavý jen za cenu dalšího faulu. Jihočeši dostali výhodu trestného střílení, jenže Hejplík ho neproměnil. Na začátku závěrečné třetiny měli tedy Štíři výhodu 5 na 3. Naložili s ní ovšem špatně a naopak nedlouho po jejím skončení Kos přidal pátý gól Pelhřimova.

"Sice se nám v 51. minutě povedlo snížit už na 3:5, ale víckrát jsme opravdu vynikajícího Venkrbce překonat nedokázali," uvedl Kratochvíl s tím, že Štíři přestříleli soupeře 35:24 a v posledních minutách ho zatlačili na jeho polovinu.

3. prosince čeká České Budějovice zápas v hale pátého Hradce Králové a o den později, v neděli 4. prosince, nastoupí v jedenácté Litomyšli.

Statistiky zápasů, tabulky a další statistiky soutěže najdete zde!

Autor: Jiří Kratochvíl
Foto: Pavel Kohout

Štítky Pelhřimov, Jiří Kratochvíl, Třebíč, soutěž, Pavel Kohout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři po prohře s Pelhřimovem přišli o první místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.