Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 11. listopadu 2024, 18:31
Rok 2024 se pomalu blíží ke konci. Většina lidí tak bilancuje, jak úspěšný rok to byl. Mimořádný důvod k radosti mají v Pekařství Cais ve Vlachovo Březí. Nejenže získali hned několik ocenění, ale jejich výrobky jsou u zákazníků stále oblíbenější. Jedním z důvodů bude i to, že si zakládají na kvalitních a lokálních surovinách.
Jestli mohou někde hodnotit rok 2024 jako úspěšný, je to určitě Pekařství Cais ve Vlachovo Březí. A to nejen díky oceněním, která získali. „Radost máme také hlavně proto, že naše pečivo zákazníkům stále chutná a kupují si ho, což je v době moderních trendů a odklonu k dopékanému pečivu malý zázrak,” vysvětluje obchodní ředitelka Jana Větrovcová.
Velkou zásluhu na tom mají ale také zaměstnanci. „Máme skvělý tým zaměstnanců, kteří to s námi “táhnou”. Pekařina dnes rozhodně nepatří k vyhledávanému zaměstnání, proto si jich opravdu vážíme,” doplňuje ředitel společnosti Jiří Toušek.
Čtvrtek, 9. května 2024, 20:19
Absolutním vítězem soutěže regionálních potravin Chutná hezky. Jihočesky se stalo Pekařství Cais z Vlachova Březí na Prachaticku. Ocenění získalo za kolekci přihlášených produktů napříč všemi kategoriemi, na kterých se shodla hodnotitelská komise.
Pojďme se ale podívat na ocenění, která v letošním roce do Pekařství Cais putovala. Jedním z nejvýznamnějších byl úspěch v soutěži Chutná hezky. Jihočesky, kde se pekařství stalo absolutním vítězem. Do soutěže přihlásili kolekci pěti výrobků – Dvoukvasový chléb, chléb Zrníčko se záparou, Babiččin bramborový chléb s kousky vařených brambor, lněný rohlík a preclík s nivou.
Dvoukvasový chléb, který je složený z vlastního žitného a pšeničného kvasu, získal první místo, hlavní ocenění za vysokou kvalitu všech posuzovaných výrobků pak získala celá kolekce přihlášených produktů.
A o tom, jak velké překvapení to bylo, svědčí reakce krátce po vyhlášení. „Jsme úplně v šoku, nečekali jsme to,“ přiznala Jana Větrovcová s oceněním v ruce. „Základní potravina, přesto se může stát vítězem. Chléb vlastně není nic zvláštního. Ale my si zakládáme na tom, že v něm nejsou přidaná žádná aditiva, jenom kvas, mouka, sůl,“ popsala.
Další úspěch si pak Cais připsal na výstavě Země živitelka, kde pekařství získalo ocenění Zlatý klas. To každoročně vyhlašuje Ministerstvo zemědělství České republiky a přihlášené výrobky hodnotí odborná porota. „Přihlášený byl náš Chalupářský chléb a jsme pyšní, že oslovil odbornou komisi a potvrdil svou třicetiletou stabilní kvalitu,” prozradila obchodní ředitelka.
V čem ale tkví tajemství úspěchů Pekařství Cais? Jedním ze základních kamenů jsou kvalitní suroviny. Ty totiž určují, jak bude výsledný produkt chutnat.
I proto si ve Vlachovo Březí potrpí na Zátkovu mouku z Boršova nad Vltavou, kde se mouka mele historicky už od roku 1884. Díky špičkové a moderní technologii jde o vysoce kvalitní mouku, která nese označení Klasa. „Mouka je “gro” našich výrobků. Označení Klasa, nám zaručuje, že i původní surovina, obilí, pochází od tuzemských zemědělců,” popisuje Větrovcová.
Právě lokálnost je další z věcí, která je pro Pekařství Cais důležitá. Svědčí o tom i fakt, že v letošním roce označení Klasa získaly i některé jejich chleby. Jde tak o výrobky s výjimečnými vlastnostmi a se 70procentním podílem tuzemských surovin. „A i tady nám pomohla mouka, protože hlavní surovina musí být tuzemského původu ze sta procent,” doplnila obchodní ředitelka.
Středa, 29. listopadu 2023, 09:41
Žádné vymoženiny ani zkratky. Přesně tak, jak ho pekly naše babičky. Chleba od Caisů se už třicet let peče podle jasně daných pravidel. S živým kvasem, ručně válený. Na jeho cestu, od smíchání ingrediencí až po zabalení a odvoz, jsme se podívali do...
Nemalou roli pak v úspěších hraje samozřejmé i poctivý přístup k práci pekaře. „Dobrého pekaře nenahradí žádný stroj. Tuhle práci nejde ani uspěchat. O tom, jestli je chléb správně upečený, u nás rozhoduje pekař, a na tom si zakládáme,” říká Jana Větrovcová.
A jaké výrobky jsou mezi zákazníky ty nejoblíbenější? Jedním z největších favoritů je Chalupářský chléb. „Na paty mu ale aktuálně šlapou naše Staročeské housky,” uzavírá Větrovcová. Pečivo od Caisů můžete koupit v jedné z 242 prodejnách v Jihočeském nebo Středočeském kraji. Celou nabídku si pak můžete prohlédnout na webových stránkách.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.