Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Národní park Šumava o víkendu očekává tisíce návštěvníků, v terénu budou strážci

Vedení parku o nadcházejícím víkendu očekává nápor návštěvníků. Veškerá návštěvnická i informační centra zůstávají zavřená a jinak to není ani s výběhy pro vlky, jeleny a rysy. V terénu také budou strážci parku, kteří budou dohlížet na dodržování parkování.

Velikonoční víkend, který slibuje i krásné počasí, jen málokoho nevytáhne do přírody. A to i přes to, že se Česká republika stále nachází v nouzovém stavu a může se cestovat pouze velmi omezeně. „O uplynulém víkendu navštívily Národní park Šumava tisíce návštěvníků a předpokládáme, že i přes pokračující restrikce tomu nebude jinak ani o nadcházejícím prodlouženém velikonočním víkendu,“ uvedl tiskový mluvčí parku Jan Dvořák

Veškerá informační a návštěvnická centra Národního parku Šumava zůstávají ale stále uzavřena. Platí to i pro výběhy s vlky, jeleny i rysy. Mimo provoz je také veškerá návštěvnická infrastruktura v obcích NP Šumava.

„Naopak strážci Národního parku Šumava jsou neustále v terénu. V tomto ohledu připomínáme, že na území parku je možné parkovat pouze na vyhrazených parkovištích a parkovacích plochách (mnohá parkoviště jsou uzavřena). Parkováním mimo tyto vyhrazené plochy se řidiči vystavují pokutě ve výši až několika tisíc korun,“ dodal mluvčí. 

Stále platí i zákaz vstupu do klidových území (v terénu značeno jako 1. zóna) mimo vyhrazené stezky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto npsumava.cz

Štítky Národní park Šumava, Velikonoce, nouzový stav, terén, Jan Dvořák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní park Šumava o víkendu očekává tisíce návštěvníků, v terénu budou strážci  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.