Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: V třeboňském pivovaru unikal čpavek. Hasiči evakuovali 18 lidí

, aktualizováno 16. října 2020, 18:22

Jihočeští hasiči museli dnes ráno evakuovat necelé dvě desítky lidí z objektu třeboňského pivovaru Bohemia Regent. Důvodem byl únik plynného čpavku, který se používá při chlazení. Podle dostupných informací nebyl nikdo zraněn.

Oznámení o úniku plynného čpavku přijali jihočeští hasiči krátce před devátou ráno. „Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Třeboně a Českých Budějovic a jednotky dobrovolných hasičů Třeboň Branná a Lomnice nad Lužnicí. Na místo vyjela chemická laboratoř HZS Jihočeského kraje z Českých Budějovic, celkem zasahovalo sedm kusů techniky a přes 20 hasičů,“ uvedl mluvčí hasičů Vratislav Malý.

Hasičům se během dopoledne podařilo zmenšit objem unikajícího plynu. „Nyní se pracuje na jeho úplné likvidaci. Unikající čpavek směřuje do neobydleného území na louky, kde dochází k jeho rozptylu,“ dodal Malý. Policie zajišťuje okolí. Z objektu bylo evakuováno 18 osob. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. 

Podle třeboňského sládka Jaromíra Čeledy zatím nelze vyčíslit vzniklé škody. „Čpavek je potřeba při chlazení. Takže jistě kvůli tomu nějaké ztráty mít budeme, ale momentálně to nedokážu říci konkrétněji," řekl Čeleda. 

Proč začal čpavek unikat zatím není jasné. Podle Malého nelze vyloučit, že se jednalo o závadu. „Přesnou příčinu vyšetřujeme,“ uvedl.

Hasiči kolem čtvrté hodiny odpoledne zásah ukončili, na místě však stále zůstává specializovaná firma. Likvidace zbytku čpavku z nádrží bude pravděpodobně trvat celou noc. Situaci nadále monitorují dobrovolní hasiči.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky pivovar, Bohemia Regent, čpavek, hasiči, amoniak, Pivovar Třeboň, České Budějovice, Třeboň, Jihočeský kraj, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V třeboňském pivovaru unikal čpavek. Hasiči evakuovali 18 lidí  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.