Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Cizinec se před strážníky schovával za autem. Povolení k pobytu neměl on, ani jeho spolubydlící

Nelegální pobyt čtyř cizinců odhalila v sobotu dopoledne hlídka městské policie v Havlíčkově kolonii. Jeden z mužů se totiž před strážníky snažil schovat za zaparkovaným autem, což upoutalo jejich pozornost. Po kontrole totožnosti policisté zjistili, že ani jeden z nich nemá povolení k pobytu. Případ si převzali cizinečtí policisté.

Hlídka městské policie prováděla v sobotu dopoledne běžnou kontrolu v Havlíčkově kolonii. Pozornost strážníků upoutal muž, který se snažil schovat za zaparkovaným autem v Čechově ulici. 

„Strážníci na místě zastavili a muže vyzvali k prokázání totožnosti. Ten strážníky zavedl do blízkého areálu, kde měl uložené své osobní doklady. Muž se prokázal Ukrajinským cestovním pasem, stejně jako jeho tři přítomní společníci ve věku 28, 31, 49 a 59 let,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Důvod, proč se muž před strážníky ukrýval, byl jednoduchý. Policie totiž během prověřování totožnosti mužů zjistila, že jsou na území České republiky bez povolení. 

„Strážníci muže proto o několik minut později předali do rukou přivolaných policistů z odboru cizinecké policie k dalším úkonům,“ uvedla mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, policie, strážníci, cizinci, povolení k pobytu, obecní policie, Havlíčkova Kolonie, Cizinecká policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se před strážníky schovával za autem. Povolení k pobytu neměl on, ani jeho spolubydlící  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.