Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opilá žena bez řidičáku narazila do domu. Hasiči museli část budovy strhnout

Dvě lehce zraněné ženy a značně poškozená část domu. To je výsledek čtvrteční nehody, u které zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Na místo byl přivolán také statik, který rozhodl, že část domu musí být stržena. Řidička byla podle policie opilá, navíc nevlastní řidičský průkaz.

Nehoda se stala ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách na silnici třetí třídy v Chlumanech na Prachaticku. Podle policie ji způsobila mladá řidička, která pravděpodobně kvůli nepřiměřené rychlosti vyjela ze silnice a narazila do domu. „Naštěstí se jednalo o neobývanou část domu, kde se v tu chvíli nikdo nenacházel,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Dechová zkouška prokázala, že řidička pila před jízdou alkohol, nadýchala bezmála jedno promile. Na místo byli přivoláni zdravotníci, kteří lehce zraněnou řidičku a spolujezdkyni převezli do nemocnice.

Kromě alkoholu policisté zjistili, že mladá dívka nemá řidičský průkaz.

Přivolaní hasiči nejprve uklidili vozovku a po odtažení vozidla z místa odjeli. Později byli ale znovu přivolání kvůli stavu domu. „Majitel domu se obával o statiku nemovitosti a měl obavy, že by dům mohl ohrozit kolemjdoucí osoby a projíždějící auta. Hasiči proto zabezpečili prostor okolo domu a místo vymezili páskou. Mezitím byl kontaktován statik,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Kolem 11 hodiny dopoledne se hasiči vrátili na místo, aby dům stabilizovali. Vyžádán byl také stabilizační kontejner. Hasiči mezitím vystěhovali část věcí z domu, následně statik rozhodl, že je nutné část štítové zdi strhnout a dům podepřít a stabilizovat.

Následně byl zabezpečený dům předán majiteli. Přesnými okolnostmi nehody se teď budou zabývat prachatičtí policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, nehoda, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Je to vůbec možné že ta ženská je tak drzá řidit auto bez ridičaku a opilá,všecho at zaplatí za to musi pikat.

Sobota, 20. dubna 2024, 09:36Odpovědět

Opilá žena bez řidičáku narazila do domu. Hasiči museli část budovy strhnout  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.