Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor má status Akademie a dostal několikamilionovou dotaci. V jednání je úprava zimního stadionu

Projekt hokejových akademií pod hlavičkou Českého svazu ledního hokeje běží od roku 2011 a vedení hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice se na zařazení do listiny dlouho připravovalo. Trenéři i hráči by měli mít kvalitnější zázemí i sportovní a odborné možnosti.

Myšlenka Akademií Českého svazu ledního hokeje (dále jen Akademie ČSLH) je v inovaci sportovně-výchovného řešení každého zařazeného klubu. Na konci juniorského věku mají z Akademie ČSLH odcházet mezinárodně konkurenceschopní hráči. A právě status Akademie ČSLH má od 1. května i ČEZ Motor České Budějovice.

Především to klade nároky na klub. Filozofie akademie je taková, že kromě sportu je pro kluky důležité i vzdělání. Museli jsme splnit všechny podmínky podle směrnic a znamená to vylepšení pro hráče,“ uvedl Jaroslav Liška, manažer mládeže ČEZ Motor České Budějovice.

Pro kategorie mladšího i staršího dorostu a juniorů od nové sezony bude platit, že kromě vylepšených podmínek pro sportovní výchovu bude na ně kladen i větší důraz ve vzdělání. „Budeme se starat o to, aby hráči byli zabezpečení nejen materiálně, ale aby měli zajištěný i rozvoj po vzdělávací a samozřejmě sportovní stránce,“ řekl dále manažer.

K tomu má klubu pomoci i osmimilionová dotace od města České Budějovice. „Město podporuje sportovní mládež dlouhodobě a v minulé sezoně byla dotace pro Motor pět milionů korun. Letos bude dotace navýšena na osm milionů,“ uvedl primátor Jiří Svoboda na včerejší tiskové konferenci města.

Dotace je určena na činnost a podporu kompletní mládeže Motoru. Je to tedy spojené nejen s Akademií ČSLH, ale i s dalšími týmy. „Sázíme na to, že ve struktuře to obohatí kromě hráčů i trenéry o nové poznatky a programy. Společným cílem je výchova špičkových hokejistů,“ říká vedení klubu.

Již dříve se v rámci Akademie ČSLH mluvilo o vybudování nových budov v okolí Budvar arény a úprav současných prostor. „Ohledně zázemí samozřejmě intenzivně jednáme s městem a rádi bychom, aby v rámci akademie došlo k jejich zkvalitnění. Jde o regeneraci i mimoledové zázemí a další prostory, které nám nyní chybí. Je to otázka investic do zimního stadionu,“ dodal Liška.

Štítky Akademie, Motor, Budvar aréna, hokej, Akademie ČSLH, status, podpora, dotace, rekonstrukce, Madeta Motor České Budějovice, Český svaz ledního hokeje, Jaroslav Liška, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má status Akademie a dostal několikamilionovou dotaci. V jednání je úprava zimního stadionu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.