Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Architekt Navrátil dostal peníze za posudek ke sportovní hale. Město si dokument nakonec objednalo

Město si nakonec objednalo od architekta Arnošta Navrátila posudek ke Sportovní hale, který měl schovávat bývalý náměstek pro dopravu František Konečný. Původní tvrzení, že dokument objednal někdo jiný tedy neplatí. Informaci dnes potvrdil jak primátor města Jiří Svoboda, tak i architetk Navrátil.

„Ano, situace se vyřešila. Město posudek objednalo, a zaplatilo. Posudek je tedy legální, existuje se všemi z toho plynoucími následky a práce na něm je zaplacena,“ uvedl stroze primátor města Jiří Svoboda.

To potvrdil i samotný architekt. „Je to tak, město nakonec posudek zaplatilo. Mám samozřejmě radost, že je to vyřešené. Proč to muselo trvat takhle dlouho sám nevím,“ řekl dnes Navrátil.

ČTĚTE TAKÉ: Konečný schovává nový posudek na halu v „šuplíku“, tvrdí Kuba. Je to lež, reaguje náměstek

Původně město totiž tvrdilo, že si posudek nikdo z magistrátu neobjednal. „Na město přišel posudek týkající se Multifunkční haly, ale je to posudek, který si město neobjednalo. Přišel včetně faktury. Objednával ho někdo jiný, takže město s ním nemůže nakládat a útvar architekta ho odeslal zpět zhotoviteli,“ reagoval na konci března bývalý náměstek pro dopravu František Konečný.

Architekt přitom už od začátku tvrdil, že posudek zpracoval na základě ústní objednávky od hlavního architekta. Za dokument, který spustil lavinu hádek a zastavil celý projekt výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka, zaplatilo město před 43 tisíc korun bez DPH.

Foto Jana Kroneislová

Štítky sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, architekt, František Konečný, Jiří Svoboda, Kuba

Architekt Navrátil dostal peníze za posudek ke sportovní hale. Město si dokument nakonec objednalo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.