Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Při vážné dopravní nehodě na Českobudějovicku se těžce zranili tři lidé. Na místě přistával vrtulník

Dopravní policisté z Budějc vyjížděli v pátek krátce před půl třetí odpoledne k vážné dopravní nehodě, která se stala u Nových Hradů, části obce Štiptoň. Došlo tak k čelnímu střetu dvou osobáku. Na vině je s největší pravděpodobností nepozornost řidiče, který vjel do protisměru.

K nehodě došlo v pátek krátce před půl třetí odpoledne na silnici II. třídy. Řidič, který jel ve směru od obce Nové Hrady na obec Třeboň, se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího auta. V něm cestovali tři lidé. Dva z nich se těžce zranili.

„V havarovaných autech zůstaly zaklíněné dvě osoby, třetí zraněná osoba byla mimo nabourané auto. Zasahující hasiči okamžitě zahájili vyprošťování, ke kterému museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Ve spolupráci se zdravotníky transportovaly obě vyproštěné osoby do vrtulníku letecké záchranné služby,“ popsala tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů. Třetí zraněná osoba byla do nemocnice převezena sanitkou.

Při nehodě vznikla škoda za více než 260 tisíc korun. Policisté se přesnými příčinami a okolnostmi této nehody i nadále zabývají.

Foto hzsjck.cz

Štítky nehoda, hasiči, policie, vrtulník, zranění, okres České Budějovice, Nové Hrady, havárie, České Budějovice, Třeboň

FOTO: Při vážné dopravní nehodě na Českobudějovicku se těžce zranili tři lidé. Na místě přistával vrtulník  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.