Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý a neosvětlený cyklista hodil na silnici dopravní značku, hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun

Veselou jízdu z restaurace měl v sobotu cyklista, který se bavil tím, že sebral přenosnou dopravní značku a o několik desítek metrů dál ji odhodil doprostřed silnice. Na výzvu k zastavení od městské policie nereagoval, když nakonec zastavil, své chování strážníkům vysvětlil tím, že si dal „8 kousků“. Třiatřicetiletému muži hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Hlídka opilého cyklistu vyhmátla v sobotu krátce před půlnocí na Lidické třídě. Cyklista v doprovodu další dvou kamarádu najednou sebral přenosnou dopravní značku a hodil ji na silnici. „Strážníci se za spuštěného výstražného a akustického zařízení snažili cyklistu zastavit. Ten však na výzvu k zastavení nereagoval a dál pokračoval v jízdě po chodníku. Tam záměrně shodil další dopravní značku i s podstavcem, ve kterém byla umístěna. Strážníci muže dostihli a zastavili ho,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Třiatřicetiletý muž z Českých Budějovic své chování strážníkům vysvětlil tím, že si před jízdou dal „8 kousků“. Cyklista nadýchal 1,53 a 1,64 promile alkoholu. Případ dál bude řešit příslušný správní orgán.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky alkohol, cyklista, městská policie, dopravní značka, silnice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a neosvětlený cyklista hodil na silnici dopravní značku, hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.