Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pátého cestujícího naložil taxikář do kufru. Hrozí mu pokuta až 20 tisíc korun

Hned několika přestupků se dopustil čtyřicetiletý řidič taxíku, kterého v pondělí brzy ráno zastavila v centru Budějc hlídka městské policie. Kromě toho, že naložil jednoho cestujícího do kufru auta a neměl viditelně umístěný průkaz řidiče taxislužby, řidil podnapilý.

K incidentu došlo v pondělí v půl třetí ráno. „Operátor městského kamerového systému spatřil na náměstí Přemysla Otakara II. vozidlo taxislužby, do kterého nastoupili čtyři lidé. Po několika desítkách metrů ale řidič vozu zastavil a přibral dalšího cestujícího,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Pátý pasažér podle policie zamířil do kufru auta. Hned poté se s celou posádkou řidič rozjel se směrem do Mánesovy ulice.

Tam jeho jízdu ukončili městští policisté. „Řidič vozidla taxislužby se strážníkům svěřil, že své cestující zná, proto přistoupil na „nepovolenou“ jízdu pátého spolucestujícího v zadním prostoru vozidla. Strážníci však kromě porušení bezpečnosti při přepravě osoby v zadním prostoru vozidla zjistili i další přestupky,“ doplnila mluvčí.

Řidič neměl podle policie viditelně umístěný průkaz řidiče taxislužby, navíc před jízdou pil. „Řidič nadýchal 0,16 a 0,14 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali přivolaní policisté. Šetřením celého případu se bude nyní zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřela Školková.

Čtyřicetiletému muži z Českých Budějovic hrozí za řízení pod vlivem alkoholu pokuta od 2,5 do 20 tisíc korun. Za volant navíc neusedne na půl roku až rok.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, alkohol, taxi, kufr, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátého cestujícího naložil taxikář do kufru. Hrozí mu pokuta až 20 tisíc korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.