Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyřiadvacetiletý opilý muž řídil auto plné lidí. Dva cestující přibral i do kufru

Hned několika prohřešků se v pátek brzy ráno dopustil čtyřiadvacetiletý muž, který ve svém osobním autě vezl více osob, než je běžné. Kromě čtyř spolucestujících přibral další dvě osoby do kufru. Řidič navíc řídil pod vlivem alkoholu.

K incidentu došlo dnes po druhé hodině ráno. Operátor městského kamerového systému si všiml skupiny lidí, která nastupovala do auta zaparkovaného na náměstí Přemysla Otakara II. „Zatímco pět osob nastoupilo do vozidla standardním způsobem, dva zbývající cestující se nechali zavřít do úložného prostoru v zadní části vozidla,“ popsala mluvčí městské policie Věra Školková.

Na místo se ihned vydala hlídka městské policie, která auto zastavila. „Muž sedící za volantem vozidla na výzvu strážníků otevřel úložný prostor, odkud vystoupila mladá žena a muž. Strážníci přitom z dechu řidiče ucítili alkohol,“ uvedla Školková. Následnou dechová zkouška ukázala, že řidič opravdu před jízdou alkohol pil, nadýchal 1,79 promile. 

Čtyřiadvacetiletý muž přitom nebyl jediný, kdo pil. U sedmnáctileté dívky bylo naměřeno 0,47 promile, její o rok mladší kamarádka nadýchala 1,13 promile. 

Strážníci na místo přivolali státní policii, která řidiči zakázala další jízdu. „Obě nezletilé dívky strážníci s poučením o dalším postupu předali do rukou jejich zákonných zástupců. Čtyřiadvacetiletého řidiče z Českokrumlovska nyní čeká obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uzavřela Školková.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, alkohol, kufr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiadvacetiletý opilý muž řídil auto plné lidí. Dva cestující přibral i do kufru  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.