Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policejní psovod dopadl kopáče vltavínů přímo při činu

V týdnu se podařilo policejnímu psovodovi dopadnout na Českobudějovicku další kopáče vltavínů. Tentokrát šlo o tři muže, kteří kopali vzácné drahé kameny nedaleko Nesměně u Ločenic. Jeden z nich měl přitom tuto činnost zakázanou Českou inspekcí životního prostředí.

Tři muži se na vltavíny vydali během středečního dopoledne. Přímo při činu je ale chytil policejní psovod se psem Marcem. Na pozemku nedaleko obce Nesměň u Ločenic prováděli totiž kontrolu.

Pachatelé na místě používali lopaty, kterými vykopali v místě dopadení velké díry. „Na místo dorazili policisté z obvodního oddělení Trhové Sviny, kteří při ztotožnění kopáčů zjistili, že jednomu z pachatelů byla tato činnost zakázána příkazem České inspekce životního prostřední v roce 2019,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Devětačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka má tak na svědomí trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Policisté se případem budou nadále zabývat,“ dodala mluvčí.

VIDEO: Policisté chytili u Nesměně kopáče vltavínů. S jejich dopadením pomohli psi

Na konci roku se podařilo jihočeským policistům vypátrat a chytit při činu dva mladé muže, kteří nedaleko Českých Budějovic nelegálně kopali vltavíny. S jejich dopadením nově pomáhali také policejní psi. O akci informoval na policejním webu...

Okolí Nesměně je pro kopáče velmi oblíbenou lokalitou. Další dva muže, kteří v lokalitě hledali vltavíny, dopadli policisté na konci loňského roku. Tehdy byli do akce poprvé nasazeni policejní psi, kteří pomohli k dopadení obou pachatelů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, vltavíny, kopáči, Nesměň, okres České Budějovice, Ločenice, Česká inspekce životního prostředí, Trhové Sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní psovod dopadl kopáče vltavínů přímo při činu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.