Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na podporu ochrany životního prostředí vyčlenilo město přes milion korun

Více než jeden milion korun vyčlenilo město na program, který má podpořit činnost organizací a fyzických osob, které se snaží přispět ke zlepšení životního prostředí ve městě a zároveň se v tomto směru snaží o osvětu. Dotační výzva je rozdělená na tři části.

Na program město vyčlenilo částku 1,2 milionu korun, o kterou se mohou oprávnění žadatelé ucházet v dotační výzvě. Žádosti budou přijímány od 23. února do 23. března.

Výzva je rozdělená zaměřená na tři hlavní opatření. „Prvním z nich jsou projekty přispívající ke zlepšení životního prostředí města, kam patří například akce na záchranu a ochranu živočichů nebo zlepšování stavu veřejné zeleně z hlediska biodiverzity, estetiky a vodního režimu. Další opatření je zaměřeno na projekty enviromentální výchovy, kam mohou mimo jiné spadat i výlety za poznáním přírody, výukové programy a vydávání tematicky zaměřených tiskovin,“ popsal primátor Jiří Svoboda.

Třetí opatření cílí na včelařské projekty, které napomáhají zlepšení životního prostředí včel a dalších opylovačů nebo slouží ke vzdělávání v této oblasti.

Ohodnoť článek

Štítky dotace, životní prostředí, České Budějovice, projekt, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu ochrany životního prostředí vyčlenilo město přes milion korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.