Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalý náměstek primátora František Konečný opouští hnutí ANO

Bývalý náměstek primátora a lídr ANO v loňských krajských volbách František Konečný hnutí opouští. Důvodem jsou podle něj nedávné události na českobudějovické radnici, díky kterým vyvrcholila jeho nespokojenost. Konečný o svém rozhodnutí informoval dnes ráno novináře. Dále zůstává městským a krajským zastupitelem.

„Po osmi letech opouštím hnutí ANO. Když jsem do Hnutí vstupoval, věřil jsem, že zásady tenkrát preferované, zejména boj proti korupci, proti „papalášství“ a odborná práce ve prospěch občanů, budou platit i v Českých Budějovicích,“ napsal bývalý náměstek primátora František Konečný.

Bouřlivý závěr zastupitelstva. Konečný vyzval Lavičku k rezignaci kvůli penězům z dopravního podniku

Bouřlivý závěr mělo pondělní jednání zastupitelstva města České Budějovice. Bývalý náměstek primátora František Konečný (ANO) vyzval svého spolustraníka a zároveň nástupce na post náměstka pro dopravu Viktora Lavičku (ANO) k odstoupení ze všech...

Za „vyvrcholením jeho nespokojenosti“ mají být nedávné události na českobudějovické radnici. Jednou z nich je zjištění, že Konečného spolustraník Viktor Lavička (ANO), který byl v té době náměstkem primátora pro dopravu, pracoval současně také pro budějcký dopravní podnik, který spadal do jeho gesce. Podle Konečného jde o papalášské chování, proti kterému má hnutí ANO bojovat. 

Jako další důvod zmínil také odmítnutí primátora Českých Budějovic Jiřího Svobody (ANO) dále se účastnit na personální pomoci budějckému očkovacímu centru. Svoboda tehdy na nařčení reagoval tak, že po konci nouzového stavu nerozhoduje o zapojení zaměstnanců magistrátu do pomoci v očkovacím centru on, ale tajemník Zdeněk Řeřábek. 

Úředníci magistrátu už v očkovacím centru nepomáhají. Hejtman Kuba za to zkritizoval vedení radnice

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) se na sociálních sítích opřel do vedení města. Podle něho jsou České Budějovice jediné město v kraji, které se po skončení nouzového stavu odmítlo zapojit do pomoci v očkovacích centrech. Na jeho kritiku město...

„O pomoci jiným subjektům nerozhodují úředníci, ale politici. Výmluvy primátora jsou v této souvislosti ostudné,“ je i přesto přesvědčený Konečný.

Třiašedesátiletý Konečný skončil před dvěma roky ve funkci českobudějovického náměstka kvůli sporům ohledně plánování projektu stavby multifunkční haly. Z pozice jej mimo jiné odvolali i jeho kolegové z ANO. V loňském roce vedl Konečný hnutí ANO do krajských voleb, které zvítězil. ANO však nedokázalo vytvořit koalici a skončilo v opozici. Konečný zůstává českobudějovickým i krajským zastupitelem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky František Konečný, ANO, politika, Viktor Lavička, Jiří Svoboda, ANO 2011, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Hušek

Ryba smrdí vždy od hlavy.

Pátek, 7. května 2021, 08:26Odpovědět

Vladimír Faltus

Pavel Hušek: Sice si všichni oddychnou, ale je to jasný signál, že politika v krajském městě není zdravá. Ještě, že letos nejsou komunální volby.

Čtvrtek, 6. května 2021, 22:11Odpovědět

Pavel Hušek

Zřejmě si všichni oddychnou. Konečně.

Čtvrtek, 6. května 2021, 09:45Odpovědět

Bývalý náměstek primátora František Konečný opouští hnutí ANO  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.