Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další přestup na trase Baník - Dynamo. Jihočechy posílil Roman Potočný

Dynamo České Budějovice získalo další posilu do ofenzivy. Dvouletou smlouvu podepsal na Střeleckém ostrově Roman Potočný. Stejně jako útočník Tomáš Zajíc přichází na jih Čech z Baníku Ostrava. Bývalý hráč Bohemians 1905, Liberce či Viktorie Plzeň má přinést hlavně zkušenosti.

Trenér Jozef Weber už avizoval, že chce klub posílit kraje záložní řady. S tím by měl pomoci i ofenzivní záložník Roman Potočný, který do Dynama přichází z Baníku Ostrava. Jaro strávil na hostování ve Viktorii Plzeň a celkem si v uplynulé sezoně připsal 19 ligových startů, při kterých nahrál na tři branky.

Bývalému hráči Bohemians 1905, Opravy či Teplic se nejvíce dařilo v Liberci, kde posbíral v 95 soutěžních zápasech celkem 23 branek a 17 asistencí. Na jih Čech přichází v podobném rozpoložení jako útočník Tomáš Zajíc. Oba chtějí v Českých Budějovicích restartovat kariéru. „Při posledním hostování ve Viktorii Plzeň jsem odehrál jen minimum, přicházím s přáním nastupovat pravidelně. Doufám, že se dostanu do herní a střelecké pohody a pomůžu k dobrým výsledkům,“ vzkázal Roman Potočný pro klubový web. 

Dynamo zahájilo přípravu s posilou ze Slovenska. Jihočeši vyzvou dva bundesligové týmy

Fotbalistům českobudějovického Dynama dnes začala příprava na novou sezonu. Tým trenéra Jozefa Webera se sešel na Střeleckém Ostrově, kam dorazila i nová posila ze Slovenska, kterou je Jakub Švec. V kádru je ale také řada odchovanců. Klub chce...

Jedenatřicetiletý fotbalista by měl přinést do kádru Dynama zkušenosti. „Roman už má něco odehráno, je to kvalitní hráč a vítězný typ. Věříme, že se u nás prosadí a splní očekávání,“ doplnil sportovní ředitel Milan Čadek.

„Roman měl u nás nadále platnou smlouvu, ale přišla nabídka z Budějovic a domluvili jsme se na podmínkách a odstupném, za které jsme byli ochotni jej uvolnit. Přejeme mu hodně zdaru v další kariéře a děkujeme za odvedené služby,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, přestupy, Roman Potočný, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Tomáš Zajíc, Česko, Střelecký ostrov, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další přestup na trase Baník - Dynamo. Jihočechy posílil Roman Potočný  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.