Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Boršova se srazila dvě osobní auta. Tři lidé se zranili

, aktualizováno 12. března 2023, 13:13

Dopravní nehoda dvou osobních aut uzavřela dnes večer hlavní silnici mezi Boršovem nad Vltavou a Kamenným Újezdem na Českobudějovicku. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Při nehodě se zranilo několik osob, uvedla policie.

K nehodě došlo na silnici I/3 mezi Boršovem nad Vltavou a Kamenným Újezdem před půl šestou večer. Na místo vyrazily tři posádky zdravotníků a povolán byl také vrtulník. Zranění utrpěli podle mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové tři lidé. „Dva muži utrpěli středně těžká poranění hlavy a končetin a bylo nezbytné poskytnout jim akutní přednemocniční péči a ve stabilním stavu a při vědomí byli transportováni do traumacentra krajské nemocnice. Zraněná žena utrpěla podezření na lehké až středně těžké poranění břicha a po zajištění stavu byla převezena tamtéž," uvedla.

Silnici museli policisté kvůli nehodě na několik hodin uzavřít. Příčinou střetu bylo pravděpodobně nedání přednosti v jízdě, uvedl mluvčí Milan Bajcura„Řidič osobního vozidla tovární značky Mazda CX-9 odbočil přes plnou čáru vlevo, s úmyslem jet zpět na České Budějovice, kdy zřejmě nedal přednost v jízdě řidiči osobního auta Škoda Superb, jedoucího od krajské metropole na Kamenný Újezd. Následkem toho došlo k čelnímu střetu obou vozidel,“ popsal.

Policie nehodu vyšetřuje a žádá případné svědky, kteří střet viděli, místem projížděli nebo mohli něco zaznamenat na kamery, aby se ozvali na telefon 974 226 588 nebo na linku 158.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Boršova se srazila dvě osobní auta. Tři lidé se zranili  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.