Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Suchan dal dva góly, ale litoval remízy. Do Karviné jedeme pro tři body, vzkázal

Střeleckou bilanci si včera zlepšil Jan Suchan. Záložník Českých Budějovic si při remíze 2:2 se Zlínem připsal dva přesné zásahy. Radost mu zkazil gól v závěru utkání, kvůli kterému Jihočeši přišli o vedení.

Fotbalisté Českých Budějovic byli kousek od toho, aby vyhráli i třetí domácí utkání. Na jaře porazili Ostravu a Olomouc, v důležitém utkání se Zlínem z toho byla hořká remíza. 

Dynamo dvakrát vedlo díky trefám Jana Suchana, ale v samotném závěru utkání hosté vyrovnali na 2:2. České Budějovice jsou tak i nadále předposlední. Před poslední Karvinou mají náskok dvou bodů, na Zlín ztrácí bod jeden.

„Byl to klasický záchranářský souboj. Moc fotbalu tam nebylo. Byla to taková nakopávaná,“ přiznal Jan Suchan na tiskové konferenci po utkání.

Zkušeného záložníka mrzelo, že jeho tým dvakrát přišel o jednobrankové vedení. „Ten druhý gól nás mrzí. Měli jsme z tohohle zápasu brát tři body. Teď už s tím ale nic neuděláme, je to tak, jak to je. Musíme teď vyhrát zápas s Karvinou. I ten bod může hrát roli,“ řekl Suchan po zápase.

Ten si připsal dvě hezké trefy. V prvním případě dostal míč od Šiguta, který poslal za záda hostujícího brankáře. „Já tam rád dobíhám z druhé vlny do obrany, naštěstí to tam spadlo,“ těšilo Suchana.

Dynamo v závěru přišlo o vítězství. Se Zlínem remizovalo

České Budějovice v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY na Střeleckém ostrově hostily FC Zlín a chtěly do tabulky získat tři body, které by byly velmi důležité. Jihočeši do duelu vstoupili skvěle, hned v úvodu zápasu se trefil Jan Suchan. Ten se pak...

Podruhé se trefil z přímého kopu, který zahrával z velkého úhlu. Přesnou trefou ale zaskočil všechny včetně brankáře. „Když jsem viděl, jak to tam bylo postavené, řekl jsem si, že to zkusím,“ usmál se autor obou branek, který má letos v lize bilanci tři góly a dvě asistence.

„Výsledek nás mrzí. V Karviné musíme vyhrát a s tím tam pojedeme. Jedeme pro tři body,“ zavelel Suchan. Dynamo vyzve Karvinou v neděli. Poté má na programu na konci března domácí zápas se Spartou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky jan suchan, dynamo, české budějovice, fotbal, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Suchan dal dva góly, ale litoval remízy. Do Karviné jedeme pro tři body, vzkázal  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.