Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž platil kradenou platební kartou, před majitelkou se tvářil jako poctivý nálezce

Policisté z Krumlova dopadli zloděje, který se tvářil jako poctivý nálezce. Muž se nejprve vloupal na zahradu, kde ze zaparkovaného auta ukradl peněženku, ze které vzal peníze, doklady a kreditní kartu. Z té ještě ten den v Krumlově vybral šestadavacet tisíc korun. Tím jeho řádění ale neskončilo.

S kradenou kreditkou platil i na benzínkách a v obchodech. V několika případech se mu to povedlo. Následně zavolal majitelce s tím, že našel její peněženku a hned druhý den se se s ní sešel. Jako poctivý nálezce jí veškeré doklady a kreditní kartu vrátil. Při předání všech věcí nezapomněl přidat historku, že všechno našel na chodníku ve Velešíně.

„Třicetiletý muž z Krumlovska se dopustil hned tří trestných činů –​ krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a také porušování domovní svobody. Poškozené ženě krádeží a neoprávněnými platbami způsobil škodu ve výši skoro osm  tisíc korun. Navíc se pokusil vybrat a zaplatit platební kartou v celkové výši zhruba dvacet osm tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Uhlířová, která dodala, že policisté muži v těchto dnech sdělili podezření a na případu dále pracují.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, policie, vloupání, platba, kreditní karta, Velešín

Muž platil kradenou platební kartou, před majitelkou se tvářil jako poctivý nálezce  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.