Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Krumlově modernizovala vzduchotechniku, operační sály opět fungují

Českokrumlovská nemocnice rekonstruovala za 15 milionů korun vzduchotechniku ve svých objektech. Přestavba na čas omezila provoz některých operačních sálů. V současné době jsou už všechny plně funkční.

"Stávající strojní vybavení bylo ve své době jistě velmi kvalitní, ale bohužel to je zhruba před 25 lety. Nyní již nastala doba, kdy bylo potřeba se opět posunout dále a zlepšit nejen kvalitu péče, ale i komfort pacientů a ošetřujícího personálu," uvedl předseda představenstva českokrumlovské nemocnice Vojtěch Remeň. Dodal, že součástí modernizace vzduchotechniky byla i výměna stropních podhledů a položení nových podlah.

Českokrumlovská nemocnice se nyní připravuje na rekonstrukci interního pavilonu D. Modernizace budovy, která potrvá dva roky a začne ještě letos, si vyžádá 100 milionů korun. Z velké části náklady uhradí Jihočeský kraj, jenž je jediným akcionářem nemocnice.

Pavilon D vznikl v roce 1987 a podle vedení nemocnice už nevyhovuje aktuálním potřebám zdravotnictví. Nachází se v něm pokoje až pro pět pacientů a navíc velká část nemá vlastní sociální zázemí.

Českokrumlovská nemocnice v posledních letech investovala do modernizace areálu více než 200 milionů korun. Postupně postavila dva multifunkční pavilony, kde sídlí například onkologie, urologie, dětské oddělení a gynekologie. Naposledy loni dokončila rekonstrukci budovy, která slouží jako léčebna dlouhodobě nemocných (LDN). Modernizace interního pavilonu D je třetí etapou celkové obnovy nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Česko, nemocnice, Český Krumlov, investice, pavilon, Léčebna dlouhodobě nemocných, Jihočeský kraj, operační sál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Krumlově modernizovala vzduchotechniku, operační sály opět fungují  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.