Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bratři si pronajali téměř třicet aut a chtěli je prodat v Itálii. Škoda přesáhla deset milionů

Škodu za zhruba 13 milionů korun způsobili dva bratři z Itálie, které jihočeská policie podezírá ze zpronevěry. Oba si měli od české společnosti pronajmout téměř tři desítky aut, která pak chtěli v Itálii prodat.

Případem se zabývají kriminalisté z Českého Krumlova. Ti vyšetřují dva bratry z Itálie, kteří se podle nich dopustili zpronevěry. Muži si měli jako jednatelé společnosti pronajmout od října 2020 do září 2021 osmadvacet aut různých značek. 

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera byla auta v hodnotě zhruba 28 milionů korun. „Letos v listopadu pověřený zaměstnanec společnosti, od které byla auta pronajata, zjistil, že část vozidel se nachází v Itálii a jsou připravena k neoprávněnému prodeji, dokonce již zájemci bratrům skládají zálohy," uvedl Matzner. 

Jedenáct vozidel se podařilo v Itálii dohledat a zajistit. Po zbytku se aut se stále pátrá. Způsobená škoda byla zatím vyčíslena na 13 milionů korun. „Případ nadále rozplétají kriminalisté,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, zpronevěra, Itálie, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bratři si pronajali téměř třicet aut a chtěli je prodat v Itálii. Škoda přesáhla deset milionů  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.