Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Padělky za statisíce. Česká obchodní inspekce si znovu posvítila na prodejce ve Vyšším Brodě

Desítky bund, triček, mikin a peněženek. To vše zabavili v polovině dubna celníci spolu s inspektory České obchodní inspekce na tržnici ve Vyšším Brodě. Během mimořádné kontroly objevili padělky oblečení a doplňků za více než 600 tisíc korun. Prodejcům hrozí několikanásobně vyšší pokuta.

Během akce zkontrolovali inspektoři České obchodní inspekce spolu s celníky jen čtyři stánky. To jim ale stačilo k tomu, aby zabavili 80 kusů bund, triček, mikin, šátků, pásků, peněženek a kabelek. „Jednalo se převážně o textilní výrobky označené Adidas, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Tommy Hilfiger, Nike, Mammut, Balenciaga, Calvin Klein, BMW, Hugo Boss, Michael Kors, YSL, Prada, Gucci. U výrobků bylo pojato podezření na skladování a prodej nedovolených napodobenin,“ uvedl tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Celková hodnota originálů byla vypočtena na více než 662 tisíc korun. Prodejcům přitom za prodej padělků hrozí pokuta až do výše pět milionů korun. Podle Fröhlicha budou výrobky, ze kterých je možné chráněné označení odstranit, nabídnuty k využití humanitárním organizacím. 

Kontroly na tržnici ve Vyšším Brodě provádí ČOI čím dál častěji. Podle mluvčího se podle výsledků zdá, že se padělky skladují a prodávají mnohem méně. „Doufejme, že se bude jednat o přetrvávající trend. Služby ve stáncích se postupně mění a prodejci se zaměřují například na nehtová studia," uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto ČOI

Štítky krimi, Česká obchodní inspekce, ČOI, padělky, Vyšší Brod, Jiří Fröhlich, Adidas, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, Nike

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padělky za statisíce. Česká obchodní inspekce si znovu posvítila na prodejce ve Vyšším Brodě  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.