Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řádění zloděje skončilo. Recidivista způsobil škodu za více než 300 tisíc

Řádění dvaatřicetiletého zloděje původem z Českobudějovicka skončilo. Koncem tohoto týdne zahájili českokrumlovští kriminalisté jeho trestní stíhání. Muž je obviněný z několika krádeží, kterých se měl dopustit v Českém Krumlově od loňského listopadu do poloviny letošního února. Muž svým jednáním způsobil škodu téměř 320 tisíc korun a hrozí mu až pěl let vězení. Za podobnou trestnou činnost byl v minulosti již pravomocně odsouzený.

První krádeže se měl obviněný dvaatřicetiletý muž z Českobudějovicka dopustit koncem loňského listopadu ve skladu jednoho z objektů v Urbinské ulici v Českém Krumlově. Zaměřil se především na hodnotnější věci a bral doslova vše, co mu přišlo pod ruku. „Ze skladu odcizil například benzinovou elektrocentrálu, nejméně dvacet kusů měřičů tepla nebo lisovací kleště. Nepohrdnul však ani sadou alu disků a letních pneumatik,“ informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík. Zloděj si nakonec ze skladu odnesl věci za více než 300 tisíc korun.

Po tomto úspěchu dostal pachatel chuť na další akci. Koncem ledna letošního roku se tak na jiném místě v Českém Krumlově násilím vloupal do jednoho ze zaparkovaných vozidel tovární značky Iveco, z něhož odcizil sadu planžet na otvírání zámků a pásovou brusku.

K poslední krádeži se odhodlal v polovině února. „Pachatel vnikl do dalšího vozidla. Tentokrát se jeho terčem stalo vozidlo tovární značky Peugeot Boxer. Z něho odcizil mimo jiné i finanční hotovost a osobní doklady, které se ve vozidle nacházely,“ uvedl Šupík.

Jeho řádění, kterým způsobil celkovou škodu za bezmála 320 tisíc korun, zarazili až českokrumlovští kriminalisté a nyní zahájili jeho trestní stíhání. V případě prokázání viny může jít pachatel až na pět let do vězení. Přitěžující okolností u soudu pro něj bude zejména fakt, že za podobnou trestnou činnost byl v minulosti již pravomocně odsouzený.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krádež, Český Krumlov, krimi, policie, kriminalisté, trestní stíhání, muž, Českokrumlovsko, recidivista, zloděj, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řádění zloděje skončilo. Recidivista způsobil škodu za více než 300 tisíc  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.