Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Muž ujížděl rychlostí 170 kilometrů v hodině. V lese ho vypátral pes Beggan

Dramatické chvíle prožili policisté z Českokrumlovska. Ti na jihu Čech pronásledovali muže, který výrazně překročil povolenou rychlost. Později vypnul světla a z auta utekl do lesa. Hlídce ale muž neunikl, a tak ho zanedlouho vypátral služební pes Beggan.

K incidentu došlo v pátek 31. března večer. V českokrumlovské Budějovické ulici si policisté všimli automobilu značky Saab, který se rozhodli zkontrolovat. 

Řidič ale na výzvu nereagoval a začal ujíždět směrem na obec Kájov a dále na obec Černá v Pošumaví. Místy ujížděl rychlostí více než 170 kilometrů v hodině.

„Pachatelova jízda byla velmi nebezpečná. Policistům se totiž mimo jiné pokusil ujet i za pomoci jízdy se zhasnutými světly. Policisté mu však byli stále v patách. I proto se u obce Milná na Českokrumlovsku rozhodl, že jim zkusí zmizet na lesní cestě. Zde chvíli ujížděl, aby vozidlo nakonec policisté našli odstavené na travnaté ploše u lesa,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík

Když policisté dorazili k odstavenému automobilu, uvnitř nikdo nebyl. Proto na místo dorazil psovod se služebním psem Begganem. Ten uslyšel povel "rajón" a muže v lese vypátral. Podezřelého policisté zadrželi pod hrozbou namířené střelné zbraně.

Později se ukázalo, že má zadržený vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který měl skončit na konci září roku 2025.

„Ve vozidle byly navíc při ohledání nalezeny věci pocházející z trestné činnosti. Díky dobré spolupráci policistů z Českého Krumlova, Horní Plané, Kaplice, psovoda se služebním psem Begganem a operačního důstojníka mu však jeho chování neprojde. Šestačtyřicetiletý muž totiž zamíří před soud, kde mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal Šupík. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pes, muž, honička, rychlost, auto, českokrumlovsko, video, foto, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž ujížděl rychlostí 170 kilometrů v hodině. V lese ho vypátral pes Beggan  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.