Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie vyšetřuje vraždu. Tělo ženy našel turista na hřbitově

, aktualizováno 30. října 2023, 17:40

Jihočeští kriminalisté vyšetřují společně s rakouskými kolegy vraždu ženy, jejíž tělo našel o víkendu náhodný turista na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. Soudní pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. Rakouská policie dnes odpoledne uvedla, že v oblasti městečka Langenlois nalezla tělo podezřelého muže, který zřejmě spáchal sebevraždu, uvedla agentura APA.

Tělo zavražděné ženy našel náhodný turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. „Kriminalisté provedli ohledání těla, místa nálezu i širšího okolí. Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt. Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Jiří Matzner.

Po pachateli policisté pátrali, odpoledne agentuře APA mluvčí policie Johann Baumschlager řekl, že ve stodole u města Langenlois našli tělo podezřelého čtyřiatřicetiletého muže. V oblasti policie předtím spustila rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojily i zásahové jednotky a vrtulník. Podle mluvčího zřejmě muž spáchal sebevraždu. Policie také odvolala doporučení, aby v lidé oblasti nechodili na procházky do přírody, protože podezřelý mohl být ozbrojený.

Podle rakouského portálu Salzburger Nachrichten je podezřelým partner o pět let starší majitelky stáje z okresu Zwettl. Po ženě bylo před několika dny vyhlášeno pátrání. Podle serveru byla žena střelena do hlavy. Rakouská policie upozornila veřejnost, že muž může být ozbrojený, má povolení držet zbraň. Vyzvala také lidi, aby se do oblasti pátrání nevydávali na procházky.

Podle Salzburger Nachrichten byla zavražděná členkou okresního vedení Svobodné strany Rakouska (FPÖ), která bývá označovaná jako krajně pravicová, v Zwettlu. Loni v únoru ve městečku Horn uspořádala demonstraci proti nátlaku nechat se očkovat proti covidu-19. Protest, na který přišlo 250 lidí, prý tehdy městečko ochromil.

Tragédii ve Frymburku vyšetřuje policie jako vraždu a sebevraždu. Incidentu předcházela hádka

Podezřelé úmrtí muže a ženy ve Frymburku na Českokrumlovsku vyšetřují policisté od noci ze středy na čtvrtek. Přesné okolnosti případu byly předmětem vyšetřování. Dnes policie uvedla, že mezi dvojicí došlo pravděpodobně k rozepři a následně k...

Jde o další násilné úmrtí v kraji v krátké době. Od července policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou. V polovině září kriminalisté obvinili devětatřicetiletého muže z vraždy ženy v Dolním Dvořišti. Na konci září vyšetřovali tragické úmrtí ženy a muže ve Frymburku na Českokrumlovsku. Podle policie šlo o vraždu a sebevraždu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, vražda, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyšetřuje vraždu. Tělo ženy našel turista na hřbitově  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.