Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ceny skipasů ve Skiareálu Lipno zůstávají stejné. Na rodiny čeká řada novinek

Největší lyžařský areál na jihu Čech ponechá ceny skipasů pro nadcházející zimní sezonu. Ve Skiareálu Lipno se však změní nabídka, která má více vyjít vstříc rodinám s dětmi. V nejvyšší sezoně od Vánoc do 5. ledna a od 3. února do 8. března zaplatí dospělý za jednodenní skipas 1 190 korun a dítě 810 korun.

Novinářům to dnes řekl generální manažer Rodinného areálu Lipno Matěj Kratochvíl„Rozhodli jsme se letos nezdražovat, ceny skipasů zůstávají na stejných cenách jako loni. A to i přesto, že se nám zvedne DPH, a že neuvěřitelným způsobem rostou energie. Je to pro nás obrovsky obtížné. Neznamená to, že máme marže takové, že si můžeme dělat, co chceme. Ale narážíme na cenový strop a naše konkurence v zahraničí má jiné podmínky, než má cestovní ruch v České republice. Nechceme to přenášet na klienta. Omezili jsme téměř veškeré investice, dělali jsme jen nutné věci,“ vysvětlil. 

Nová je nabídka skipasů. V ní najdou zájemci kromě nejvýhodnějšího celosezónního také týdenní volitelný. Díky němu je možné si vybrat, kolik dní z celého týdne bude dotyčný lyžovat a za tyto dny zaplatí. 

„Takže je na vás, zda si zvolíte variantu 2 ze 6 (lyžování dva dny z týdne), 3 ze 6 nebo třeba 5 ze 6. Tento volitelný skipas vychází vstříc lyžařům, kteří si chtějí užít nejenom lyžování, ale i mnoho jiných zážitků na Lipně. Například Stezku korunami stromů nebo Aquaworld,“ shrnul mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Gruntorád.

Novinky jsou zaměřené také na dětské návštěvníky. Právě těch se týkají dvě významné změny v nabídce lyžařského areálu.

„Velmi nám záleží na názoru našich návštěvníků, proto jsem jim vyšli vstříc hlavně co se týká dětských skipasů, a také toho, když dítě je plné energie, ale rodičům se nechce trávit celý den na kopci, a tak se vystřídají. Proto zavádíme rodinný přenosný skipas a děti za polovic,“ popsal Matěj Kratochvíl. Rodinný přenosný skipas znamená, že na jeden mohou lyžovat rodiče tak, že jeden lyžuje dopoledne a druhý odpoledne. 

Investovat chceme a budeme, říká manažer 

Dětský skipas k tomu dospělému navíc nově vyjde na 50 procent ceny. V nabídce nechybí ani dvou či tříhodinové skipasy. 

Další z novinek je bobovací kopec. Ten bude vysněžován společně se sjezdovkami. „Ten kopec je mezi Fox parkem a bobovou dráhou nad malým rybníčkem,“ řekl Kratochvíl. 

Ten pak pro Budějckou Drbnu vysvětlil omezení některých investic. „My samozřejmě investovat musíme, chceme a budeme. Pokud nepromítnete nárůst nákladů, tak se vám nějakým způsobem musí snížit marže. K čemu slouží ten zisk? V našem případě jen k rozvoji a investicím do budoucnosti toho areálu, ať už je to rozšiřování či zkvalitňování přepravních zařízení a přinášení dalších novinek,“ popsal generální manažer s tím, že je nutné udržet krok s konkurencí v zahraničí. „To je to, co má nezdražování za obrovský efekt,“ dodal. 

Problém podle něj je to, že situace ohrožuje zásadní strategické investice, na které je potřeba být připraven. „Musíte na ně vydělat a to vydělat znamená, že si ušetříte z těch marží, které máte. Náš areál kromě toho, že splácí úvěry, tak v principu nedochází k rozdělování zisku. My tam všechny peníze necháváme, abychom Lipno mohli rozvíjet,“ shrnul Kratochvíl. To podle manažera současná situace ohrožuje. 

Matěj Kratochvíl se zároveň netají kritikou směrem k ministerstvu pro místní rozvoj. „Cestovní ruch zaměstnává více lidí než celé zemědělství a má obrovský přínos do státního rozpočtu. Má také obrovský efekt na zaměstnanost, není to Praha a Český Krumlov, je to spousta malých regionů a míst, kde je to strategická možnost, jak hledat zaměstnanost. Mrzí nás, že tohle vidí všechny státy okolo nás, kde mají cestovní ruch jako průmysl... u nás to nikdo neříká a bohužel to nezvedá ani ministr, který je za to zodpovědný,“ dodal.

Ohodnoť článek

Foto Skiareál Lipno

Štítky skiareál, lipno, zima, lyžování, novinka, skipas, rodina, boby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Jen jestli jim El Niňo umožní spustit vleky.

Pátek, 10. listopadu 2023, 09:43Odpovědět

Ceny skipasů ve Skiareálu Lipno zůstávají stejné. Na rodiny čeká řada novinek  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.