Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budči hořela víceúčelová budova. Škoda jde do deseti milionů

Plné ruce práce měli dnes jihočeští hasiči u obce Budeč na Jindřichohradecku. Hořet tam začalo víceúčelové zařízení. V objektu podle mluvčí hasičů naštěstí nikdo nebyl. Podle předběžných odhadů se škoda bude pohybovat kolem deseti milionů korun.

K požáru jelo několik jednotek hasičů. „Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Dačic a Jindřichova Hradce a v rámci mezikrajské výpomoci také profesionálové z Jemnice. Českobudějovičtí hasiči dovezli na požářiště další lahve se vzduchem,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů

Na místo dorazilo ještě šest jednotek dobrovolných hasičů, jedna z Vysočiny. „Požár zasáhnul objekt o půdorysu patnáct krát sto metrů. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl a nikdo nebyl zraněn,“ doplnila Matějů.

S dohašováním pomáhalo rypadlo Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín, které rozebíralo shořelé části. Škoda byla podle Matějů předběžně odhadnuta na deset milionů korun. Příčina požáru je v šetření.

Foto hzsjk.cz

Štítky krimi, požár, Budeč, okres Jindřichův Hradec, Česko, Jindřichův Hradec, Dačice, Jemnice, Kraj Vysočina, Hlučín

V Budči hořela víceúčelová budova. Škoda jde do deseti milionů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.