Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podnapilý řidič přišel o papíry, hlídka ho o čtyřicet minut později chytla znovu

Dopravní policisté v úterý kontrolovali řidiče, který řídil nákladní auto s přívěsem, na kterém přepravoval nezajištěný bagr. Hlídka muži dala dýchnout. Výsledek dechové zkoušky vyšel s výsledkem 0,50 promile. Na místě proto přišel o řidičák. Stejná hlídka dopravních policistů nevěřila vlastním očím, když o 40 minut později opět tohoto řidiče zastavila.

Jindřichohradecká hlídka muže zastavila v úterý krátce po jedné hodině odpoledne v ulici Rezkova. Pozornost na sebe upoutal nezajištěným bagrem, který převážel na přívěsu. „Řidič se podrobil dvěma dechovým zkouškám. Opětovně nadýchal nejméně 0,50 promile. S naměřenými hodnotami na místě souhlasil. Dopravním policistům měl sdělit, že v poledne vypil jedno jedenáctistupňové pivo Kozel,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová. Hříšník tak na místě přišel o řidičák a byla mu zakázána další jízda. 

Stejná hlídka dopravních policistů nevěřila vlastním očím, když o čtyřicet minut později spatřila stejného řidiče, který opět řídil nákladní auto s nezajištěným bagrem. Tentokrát jeho cesta skončila v obci Děbolín. Provedená dechová zkouška vyšla se stejným výsledkem jako v prvním případě. 

Nepoučitelný řidič dostal na auto botičku. Celá věc byla předána ke správnímu orgánu. Muži teď hrozí pokuta ve výši 20 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kontrola, alkohol, policie, Jindřichohradecko, dopravní policie, bagr, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý řidič přišel o papíry, hlídka ho o čtyřicet minut později chytla znovu  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.