Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při kontrole hranic se koronavirem nakazil voják z Jindřichova Hradce

Při kontrole státních hranic se nemocí COVID-19 nakazil jeden voják 44. lehkého motorizovaného praporu v Jindřichově Hradci. Je v domácím léčení, má lehký průběh onemocnění. Informovala o tom dnes Česká televize a informaci potvrdil starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka a vedoucí oddělení komunikace s veřejností Generálního štábu Armády ČR Magdalena Dvořáková.

„Vojáci mě o tom samozřejmě informovali, už před dvěma dny. Přijali svá opatření,“ řekl Mrvka. Dvořáková dnes řekla, že jednotka působila při kontrolách kvůli koronaviru na hraničních přechodech v Libereckém kraji.

Česká televize uvedla, že voják byl v kontaktu s 12 dalšími vojáky, kteří jsou teď v preventivní karanténě.

Armáda ČR dnes na twitteru oznámila, že resort ministerstva obrany k dnešnímu dni eviduje 12 nakažených koronavirem a 907 příslušníků v karanténě.

V jižních Čechách se zatím prokázalo 69 případů onemocnění COVID-19. Jihočeští hygienici v kraji dosud na koronavirus otestovali 2800 lidí, v povinné karanténě jich je 2114.

Autoři | Foto archív nadrotmistra Marka Kociána

Štítky armáda, koronavirus, Jindřichův Hradec, kontrola, hranice, COVID-19, nemoc, Stanislav Mrvka, Magdalena Dvořáková, Česká televize, Generální štáb Armády České republiky, karanténa, Armáda České republiky, Ministerstvo obrany České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrole hranic se koronavirem nakazil voják z Jindřichova Hradce  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.