Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Argentinská doga pokousala dva muže. Majitelka zvířete je trestně stíhána

Trestnímu stíhání čelí majitelka argentinské dogy, která na Jindřichohradecku napadla a pokousala dva muže. Oba museli být se způsobenými ránami ošetřeni v nemocnici. Žena je podezřelá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Zvíře jí navíc bylo odebráno.

K napadení došlo už před prázdninami, v těchto dnech bylo proti ženě zahájeno trestní stíhání. „Podezřelá žena měla na uzavřeném dvoře vypustit z kotce pro psy argentinskou dogu. Předem se ale neujistila, že na dvoře nikdo není a pes napadl dva muže, kteří byli na návštěvě u majitele objektu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Oběma mužům podle policie způsobila doga vícečetné tržné zhmožděné rány, se kterými museli být ošetření v jindřichohradecké nemocnici.

Policisté při šetření celého incidentu navíc zjistili, že městský úřad v Jindřichově Hradci a krajský soud v Českých Budějovicích před několika měsíci rozhodli o odebrání zvířete. „Důvodem byl fakt, že pes ženě nepatřil a jeho odebrání vyžadovala bezpečnost osob,“ popsala Millerová. Psa nakonec podezřelá sama odevzdala.

Žena je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Případ je řešen v režimu zkráceného přípravného řízení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, argentinská doga, pes, okres Jindřichův Hradec, České Budějovice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Argentinská doga pokousala dva muže. Majitelka zvířete je trestně stíhána  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.