Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič náklaďáku pil při řízení alkohol. Nadýchal přes dvě promile

Více než dvě promile alkoholu nadýchal řidič náklaďáku, kterého zastavili jindřichohradečtí policisté na začátku tohoto týdne. Muž jel ze Slovenska do Německa a během řízení popíjel alkohol. Muži byl odebrán řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muže, který za volantem popíjí alkohol, si policisté všimli v pondělí před desátou hodinou večer. Náklaďák proto zastavili a řidiče podrobili dechové zkoušce. „První dechová zkouška prokázala téměř 2 promile alkoholu v dechu řidiče. Druhá dechová zkouška byla provedená o pár minut později a její hodnoty ještě vzrostly. S výsledky měření souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu nepožadoval,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Policie muži okamžitě odebrala řidičský průkaz a převezla ho do cely v Jindřichově Hradci. Během vyšetřování bylo zjištěno, že jde o zaměstnance slovenské společnosti, který jel přes Českou republiku do Neměcka. 

„Druhý den si převzal podezřelý muž sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a následně byl ze zadržení propuštěn,“ popsala Millerová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, alkohol, Německo, Slovensko, dechová zkouška, Česko, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku pil při řízení alkohol. Nadýchal přes dvě promile  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.