Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nepřipoutaný muž se zákazem řízení vyjel ze silnice. Po nárazu do stromu zemřel

Už třetí smrtelnou dopravní nehodu za tento měsíc řeší jihočeští policisté. Na Jindřichohradecku narazil do stromu muž, který se podle policie pravděpodobně nevěnoval jízdě. Nepřipoutaný řidič se zákazem řízení utrpěl mnohačetná těžká poranění neslučitelná se životem.

Tragédie se stala včera před 23. hodinou. Třiapadesátiletý muž jel po silnici z obce Dunajovice na obec Břilice na Jindřichohradecku. „Za Dunajovicemi u rybníka Nový se pravděpodobně náležitě nevěnoval řízení vozidla a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam se vozidlo přetočilo, narazilo střechou do vzrostlého stromu a následně se odrazilo vpravo na přilehlou louku,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič mnohačetná těžká poranění neslučitelná se životem. Lékařka na místě konstatovala smrt a nařídila pitvu. Na osobním automobilu vznikla škoda nejméně 20 tisíc korun.

Policisté z Třeboně a Jindřichova Hradce při šetření zjistili, že řidič nebyl za jízdy řádně připoután bezpečnostním pásem. Automobil VW Sharan navíc nebyl pojištěný zákonnou odpovědností. 

„Následným šetřením dopravní policisté zjistili, že zemřelý řidič má v současné době uložen zákaz řízení všech motorových vozidlem rozhodnutím okresního soudu a tedy mařil výkon úředního rozhodnutí soudu tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána,“ dodala mluvčí.

Od začátku září je to třetí tragická dopravní nehoda, při které vyhasl lidský život. „Řidiči, jezděte opatrně a dodržujte zákonná ustanovení,“ vyzvala Bílková Millerová. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, nehoda, okres Jindřichův Hradec, Dunajovice, Břilice, silnice, Třeboň, Jindřichův Hradec, Volkswagen Sharan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepřipoutaný muž se zákazem řízení vyjel ze silnice. Po nárazu do stromu zemřel  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.