Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sídliště Vajgar v Jindřichově Hradci čeká proměna. Město do projektu zapojí veřejnost

, aktualizováno 12. března 2022, 8:00

Největší jindřichohradecké sídliště Vajgar se má v budoucnu změnit v moderní městskou čtvrť. Zdejší radnice začátkem března spustila projekt, jehož cílem je do modernizace aktivně zapojit místní obyvatele.

Na Vajgaru žije odhadem asi šest tisíc obyvatel. Ti všichni mají nyní díky pilotnímu projektu s názvem Změň Vajgar možnost podílet se na budoucnosti svého bydliště. Cílem města je najít co nejefektivnější urbanistické řešení a nyní se místních obyvatel ptá, jaké konkrétní změny by uvítali nejvíce.

„Sídliště slouží především jeho obyvatelům, a proto potřebujeme vědět přímo od nich, jak si místo svého bydliště ideálně představují a co jim zde například schází,“ vysvětlila jindřichohradecká mluvčí Eliška Čermáková.

Lidé mohou své návrhy posílat do 26. března prostřednictví online dotazníku, který je dostupný na webu města. Hlasy je možné vyplnit ale i fyzicky a odevzdat na jednom z několika sběrných míst, například na plaveckém bazénu, v obchodním domě Kaufland nebo třeba v infocentru v Panské ulici.

Sešlo se již přes tisíc návrhů

Zájem lidí je zatím veliký. „V tuto chvíli evidujeme již zhruba 1200 vyplněných dotazníků online. Počet těch papírových se dozvíme až po ukončení šetření a vyzvednutí dotazníků i ze sběrných míst. Jsme tím velkým zájmem mile překvapeni,“ poznamenala Čermáková s tím, že s kladným ohlasem se setkávají i při osobním kontaktu s obyvateli sídliště. Zvýšený zájem potvrzuje mimo jiné také velmi živá diskuze na oficiálním facebookovém profilu města, kde se objevily k tématu desítky komentářů.

Do projektu se velkým dílem zapojila také zdejší Fakulta managementu VŠE. Jejím úkolem je průzkum vyhodnotit a jeho závěry pak předat městu. „Vybraná architektonická kancelář následně zpracuje samotnou studii, jako podklad k tomu využije právě výsledky průzkumu,“ doplnila Čermáková.

Zájemci se také mohou zúčastnit urbanistické vycházky po sídlišti Vajgar, kterou město přichystalo na 26. března ve 13 hodin. Následně od 15 hodin se na 4. základní škole uskuteční diskuzní setkání, kde budou mít lidé možnost přímo s řešitelským týmem nahlédnout do mapy územní studie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Jindřichův Hradec, Vajgar, sídliště, dotazník, veřejnost, projekt, Kaufland, Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště Vajgar v Jindřichově Hradci čeká proměna. Město do projektu zapojí veřejnost  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.