Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Uvolněné balíky zdemolovaly plot a elekrický rozvaděč. Škoda je 150 tisíc

Škodu za 150 tisíc korun způsobil v pátek ráno devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla ve Valtínově na Jindřichohradecku. Nepřizpůsobil rychlost jízdy vozovce a z korby se mu v obci uvolnily nedostatečně zajištěné balíky slámy. Ty skončily mimo vozovku, kde zničily plot a poškodily elektrický rozvaděč. Při nehodě se nikdo nezranil.

Krátce před osmou hodinou ranní došlo v pátek v obci Valtínov na Jindřichohradecku k havárii nákladního automobilu, který převážel balíky slámy. Devětatřicetiletý řidič nepřízpůsobil rychlost jízdy vozovce a při sjezdu z mírného kopce ve směru na Dačice se z korby uvolnilo několik balíků. Ty skončily mimo vozovku, kde zcela zdemolovaly plot a poškodily elektrický rozvaděč.

„Příčinou nehody bylo jednak nepřizpůsobení rychlosti, ale také nedostatečně uvolněný náklad. Vzniklá škoda na plotě a převaděči byla vyčíslena na 150 tisíc korun. Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn,“ informovala policejní mluvčí Věra Mžiková. Případem se policisté budou nadále zabývat.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, dopravní, sláma, balík, náklad, řidič, rychlost, Jindřichohradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uvolněné balíky zdemolovaly plot a elekrický rozvaděč. Škoda je 150 tisíc  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.