Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Jindřichohradecku se srazil vlak s motorkářem. Nehoda uzavřela sjezd na dálnici

, aktualizováno 27. června 2023, 8:00

Středně těžké poranění nohy utrpěl motorkář, který vjel v neděli večer na železničním přejezdu Doňov pod vlak. Muž byl ve stabilizovaném stavu letecky transportován do českobudějovické nemocnice. Nehoda uzavřela jeden ze sjezdů na dálnici D3.

Nehoda se stala kolem osmé hodiny večer na železničním přejezdu Doňov u obce Záhoří na Jindřichohradecku. Řidič motorky Honda jel podle policie po silnici I/23 směrem na Doňov a před železničním přejezdem začal předjíždět před ním stojící kolonu. „Během riskantního manévru zachytil o motocykl Kawasaki, který již rovněž stál, a to ve chvíli, kdy z jeho levé strany přijížděl k přejezdu osobní vlak. Motocyklista Hondu, ve snaze zabránit střetu s vlakem, „položil“, přesto vlak motocykl zachytil a několik metrů jej tlačil před sebou, dokud nezastavil. Motocykl Honda zůstal po dopravní nehodě zaklíněný pod předním obrysem osobního vlaku,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Řidič motorky Honda utrpěl středně těžké poranění dolní končetiny. „Po zajištění stavu a poskytnutí neodkladné přednemocniční péče byl letecky a ve stabilním stavu transportován do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová. Muž byl podle ní celou dobu při vědomí a se záchranáři komunikoval.

Nehoda zkomplikovala dopravu, podle policejní mluvčí Martiny Joklové uzavřela sjezd na dálnici D3 na stém kilometru. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 112 tisíc korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku se srazil vlak s motorkářem. Nehoda uzavřela sjezd na dálnici  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.