Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požár zlikvidoval chalupu i s truhlárnou. Střecha se propadla

S rozsáhlým požárem chalupy dnes bojovali hasiči v Plavsku na Jindřichohradecku. Oheň zničil celý objekt o ploše 400 metrů čtverečních. Při události se nikdo nezranil. Ve stejném okrese hořel nad ránem sklad, kde bylo 600 balíků slámy.

K prvnímu požáru vyjížděli hasiči po čtvrté hodině ranní. V Plavsku začala hořet rekreační chalupa, odkud se oheň rozšířil na přilehlou truhlárnu.

„Plocha zasažená požárem byla přibližně 400 m2. Objekt shořel v plném rozsahu včetně toho, že se dovnitř propadla střecha,“ uvedla mluvčí jihočeksých hasičů Vendula Matějů.

Na místě byli profesionální hasiči z Jindřichova Hradce a Třeboně a také dobrovolníci z obcí Stráž nad Nežárkou a Plavsko. Celkem bylo na místě pět cisteren, tři dopravní automobily a automobilová plošina.

Požár způsobil předběžnou škodu v hodnotě 10 milionů korun. Foto: HZS Jihočeského kraje

„Vzhledem k rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Požár se podařilo dostat pod kontrolu po necelých dvou hodinách, velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru v 5:43 hodin. Úplná likvidace požáru nastala v 8:19 hodin,“ dodala Matějů.

V objektu nikdo nebyl. Škoda je předběžně 10 milionů korun a příčina je předmětem vyšetřování.

O zhruba půl hodiny později přijali hasiči informaci i požáru v Domašíně na Jindřichohradecku. Na místě byli profesionální hasiči z Dačic a dobrovolné jednotky ze Studené, Strmilova, Popelína, Zahrádek a Počátek. 

„Ve skladu nebyla žádná osoba, nikdo nebyl zraněn. Uvnitř bylo uskladněno 600 balíků slámy. Místní technikou byly balíky vyskladňovány a hořící slámu hasiči prolévali vodou. Požár je v tuto chvíli pod kontrolou, lokalizace požáru byla velitelem nahlášena krátce po sedmé hodině ranní. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS po dohodě s majitelem vyčíslil na 240 tisíc korun,“ dodala Matějů.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky jihočeský kraj, požár, stodola, oheň, hasiči, dům, truhlárna, sklad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zlikvidoval chalupu i s truhlárnou. Střecha se propadla  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.