Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Senior narazil do skupiny cyklistů. Z místa nehody ujel

Hned ze dvou trestných činů je podezřelý osmasedmdesátiletý senior, který včera večer narazil do skupiny cyklistů jedoucích po silnici nedaleko Jindřichova Hradce. Z místa nehody ujel. Jeden z cyklistů utrpěl zranění, se kterými musel být převezeni do nemocnice. Řidič se policii sám přihlásil.

Nehoda se stala po sedmé hodině večer na silnici I/34 u obce Horní Žďár nedaleko Jindřichova Hradce. Osmasedmdesátiletý senior tady s osobním autem najel do pěti cyklistů. „Řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a při předjíždění kolony narazil do několika cyklistů, kteří spadli na vozovku,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Po střetu muž z místa nehody ujel, aniž by se přesvědčil, jestli jsou všichni v pořádku. Jeden z cyklistů musel být přitom převezen do nemocnice. „Záchranáři ošetřili muže, který utrpěl středně těžká poranění hrudníku a horní končetiny. Zajistili jeho stav žilním vstupem pro podání nezbytných farmak, dále jej imobilizovali vakuovou matrací a zevním pánevním fixátorem. Následně byl ve stabilním stavu převezen do jindřochohradecké nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Další dva muži utrpěli lehká zranění, ošetření na místě odmítli. 

O nehodě napsal na Facebooku i zraněný Jan Janák„Jet jen ve slabým letním dresu a kalhotech několik metrů po silnici není úplně příjemný. Jsem dorvanej, spálenej, žebra naštíplý, klíční kost zlomená, helma i tretry na vyhození, kolo radši ani nevim. Šlo to rychle,“ uvedl s tím, že muž do nich podle něj najel schválně. „To nebyla náhoda, nehoda, ani omyl. To byl úmysl, navíc přímý,“ napsal.

Případ si od dopravních policistů převzali kriminalisté. Ti seniora, který se na sám přihlásil, podezírají ze spáchání trestných činů Ublížení na zdraví z nedbalosti a Neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior narazil do skupinu cyklistů. Z místa nehody ujel  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.