Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na jihu Čech hořel další sklad slámy. Hasiči potřebovali sedm cisteren

Od včerejšího včera zasahovali jihočeští hasiči u skladu slámy v Lodhéřově na Jindřichohradecku. S ohledem na rozsah požáru vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, který se v sobotu ráno snížil na první stupeň.

Sklad slámy začal hořet v pátek večer. Na místě byli hasiči z Jindřichova Hradce, Českých Budějovic, Deštné, Nové Včelnice či Lodhéřova. 

„Celý objekt byl v době příjezdu silně zakouřen. Uvnitř uskladněné seno bylo zasaženo požárem kompletně všechno. Hasiči na ochlazování budovy nasadili čtyři proudy, z toho jeden z plošiny. Místní dobrovolná jednotka ihned zahájila kyvadlovou dopravu vody. Po odvětrání seníku jsme zjistili, že objekt je senem zaplněn přibližně z poloviny,“ sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Majitel mezitím sehnal stroje, díky kterým bylo možné balíky dostat ven. Ráno Matějů informovala, že bude zásah pokračovat do dopoledních hodin. Několik hodin hasiči vyváželi balíky a dohašovali objekt. U podobného požáru zasahují hasiči také ve Lhenicích na Prachaticku. Další sklad hořel tento týden ve vesnici Domašín na Jindřichoohradecku. 

Hasiči budou hlídat požár ve Lhenicích celý víkend. Škoda je přes 18 milionů

Jihočeští hasiči jsou i nadále u požáru skladů ve Lhenicích na Prachaticku. Jednotky budou místo hlídat i celý nadcházející víkend. Škoda je více než 18 milionů korun a příčinou se zabývají vyšetřovatelé.

„Krátce před 5. hodinou ranní byl počet zasahujících jednotek snížen na 1. stupeň požárního poplachu. Po celou noc byl zasahujícím hasičům k dispozici týlový prostor pro doplňování láhví vzduchem a pro odpočinek a jídlo při střídání,“ dodala. Škoda je předběžně 100 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, požár, sklad, oheň, zásah, lodhéřov, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech hořel další sklad slámy. Hasiči potřebovali sedm cisteren  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.