Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Poznáte muže na snímku? Vydával se za pracovníka energetické společnosti

Muže, který tvrdil, že je zaměstnanec energetické společnosti, hledá policie. Podvodník málem přesvědčil starší ženu, aby mu dala několik tisíc korun. K jejímu štěstí přišel včas syn a pokus překazil.

K incidentu došlo 27. června. Osmasedmdesátileté ženě z Jindřichova Hradce zavolal neznámý muž vydávající se za pracovníka energetické společnosti kontrolující smlouvy.

Ženě řekl, že zavolal s předstihem, aby předešel obavě z podvodníků. Oznámil jí, že za chvíli dorazí. Za pár minut už zvonil na její byt. 

„Požádal ji o předložení smlouvy k dodávce energií ke kontrole. Nechal si uvařit kávu a při přátelském rozhovoru ženě sdělill, že nalezl ve smlouvě chybu, za kterou jí hrozí pokuta ve výši 16 tisíc korun. Poté ji přesvědčill, že vše velmi rád vyřeší na místě za pouhých 6 tisíc korun. Než mu žena stačila peníze vyplatit, vrátil se do bytu její syn, který muži vysvětlil, že jeho matka nic platit nebude. Podvodník na toto zareagoval urychleným odchodem,“ popsala událost policejní mluvčí Věra Mžiková.

Policisté proto nyní pátrají po muži, kterého natočila kamera. Pokud by o něm měli lidé jakékoliv informace, mohou volat na linku 158. Policisté se snaží občany před podobnými podvodníky varovat.

„I na první pohled sympatický člověk nemusí mít dobré úmysly. Vždy se telefonicky informujte u příslušné instituce, zda se opravdu jedná o pověřeného zaměstnance,“ doporučila mluvčí. 

Máte zkušenost s podvodníky, kteří se vydávají například za prodejce energií?

Celkem hlasovalo403 čtenářů

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, muž, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznáte muže na snímku? Vydával se za pracovníka energetické společnosti  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.