Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Konflikt u setkání předsedkyně KSČM v Třeboni. Napadl mě majitel kiosku, tvrdí novinářka

Policisté a zdravotníci včera vyjížděli k třeboňskému rybníku Svět. Tam se setkala předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná s občany. Při jejím vystoupení však došlo ke konfliktu mezi novináři a místními.

O incidentu informovala na svém instagramovém účtu novinářka Markéta Kuča. Ta podle svých slov doprovázela svého kolegu fotografa na setkání europoslankyně Kateřiny Konečné s občany. 

„Já jsem tam nešla nikoho provokovat nebo vyvolávat konflikty...Stála jsem opodál a žádný konflikt jsem nevyvolávala,“ uvedla na videu, které sdílela. 

Akce se konala u kiosku na břehu rybníka. Kromě těch, kteří přišli poslouchat Kateřinu Konečnou, se opodál rekreovali ti, kteří o setkání ani nevěděli. 

Podle informací Budějcké Drbny se pak na akci objevil starší muž s cedulí "Jesus is gay", který reagoval na právě probíhající vystoupení Kateřiny Konečné. Ten se pak dostal do sporu s jedním z místních.

„Já myslela, že pán v černém triku a jeho kolega jsou security té akce. To není pravda. Oni tam prostě jen seděli,“ uvedla Kuča. 

Když Kuča viděla, že se oba muži dostali do sporu, začala incident podle svých slov pouze natáčet. Mimo jiné ji zarazilo, že proti seniorovi jde mladší a asi dvoumetrový muž. 

„Je mi líto, že pán skončil s roztrženou tváří“

„Následně, jak jsem později zjistila, se do toho přimotal majitel toho kiosku. Začal řvát, ať přestanu natáčet. Řekla jsem mu, že na to mám právo, jsme ve veřejném prostranství,“ popsala novinářka.

Majitel kiosku jí měl vytrhnout mobil z ruky. Kuča se dožadovala mobilu a začala strkanice. Podle novinářky ji pak muž udeřil do obličeje, a tak začala ustupovat. 

„Nebudu si hrát na frajerku, v tu chvíli jsem začala mít strach, když proti vám jde dvoumetrový chlap,“ řekla Kuča ve videu na svém Instagramu. Při incidentu pak muže udeřila sklenicí do obličeje. Podle svých slov nechtěla nikomu ublížit a pouze se bránila. 

Strkanice pokračovala a skupinka se dostala před areál. Přijeli policisté i zdravotníci. „Je mi líto, že pán skončil s roztrženou tváří,“ dodala Kuča, podle které někteří svědci potvrdili její slova. Novinářka zároveň doufá, že se incident muži rozloží a dojde mu, že ke sporu nemuselo dojít, kdyby ji neudeřil. 

Budějcká Drbna požádala o vyjádření policii. „Před 19. hodinou jsme vyjížděli k rybníku Svět, kde mělo dojít ke konfliktu mezi mužem a ženou. Na místě byla hlídka z obvodního oddělení v Třeboni. Ta zjistila, že se jedná o přestupkové jednání - přestupek proti občanskému soužití,“ sdělila redakci policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

„Na místě zasahovala jedna posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Jednalo se o konflikt, po kterém jsme ošetřili jednoho muže, který utrpěl lehké poranění v oblasti obličeje a hlavy. Po ošetření byl převezen do spádové nemocnice,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí jihočeských záchranážů Petra Kafková.

Budějcká Drbna se pokusila kontaktovat také zástupce areálu skrze telefonní číslo na webu, ale reakce do vydání článku nedorazila. Redakce požádala o komentář také Kateřinu Konečnou (KSČM), ta na zaslaný dotaz do vydání článku nereagovala. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky Třeboň, jihočeský kraj, ksčm, kateřina konečná, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konflikt u setkání předsedkyně KSČM v Třeboni. Napadl mě majitel kiosku, tvrdí novinářka  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.