Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Internetoví podvodníci znovu řádili. Dvě ženy obrali o více než 800 tisíc

Jihočeští policisté řeší další dva případy internetových podvodníků, kteří obrali důvěřivé ženy o statisícové částky. První poškozená chtěla investovat do kryptoměny, druhá si chtěla nakoupit akcie energetické společnosti. Celkem přišly v obou případech ženy o více než 800 tisíc korun.

První podvedená žena narazila na sociálních sítích na reklamu, která slibovala výhodné investice do kryptoměn. Žena vyplnila v přiloženém odkazu své údaje a během chvíli ji kontaktovala údajná investiční poradkyně. Vysvětlila jí výhody investování a pomohla jí s instalací potřebné aplikace. „Po zaslání první platby byla poškozená kontaktována dalším údajným investičním poradcem, který ji přesvědčil ještě k instalaci aplikace pro vzdálený přístup k jejímu počítači, čímž se dostal do ženina internetového bankovnictví,“ popsala policejní mluvčí Věra Mžiková.

Žena tak během chvíle přišla o více jako 500 tisíc korun.

V druhém případě chtěl žena nakoupit akcie energetické společnosti. „Vše probíhalo velice podobně, vyplnění osobních údajů, kontaktování podvodníkem. Ženu nejdříve přesvědčil k investici do akcií a dále k investici do ropy. Žena tak během několika dní ze svého účtu přeposlala na různé účty více než 300 tisíc korun,“ popsala mluvčí. V ten moment však přestal podvodník komunikovat.

Policie opakovaně upozorňuje, aby lidé investovali pouze u ověřených společností a nepodléhali slibům zaručených investic bez rizika. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, policie, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetoví podvodníci znovu řádili. Dvě ženy obrali o více než 800 tisíc  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.