Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Incidentu se nezúčastnil člen KSČM, reaguje předsedkyně strany na potyčku v Třeboni

Předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná se po několika dnech vyjádřila ke konfliktu z Třeboně na Jindřichohradecku. Spor mezi novináři a místními komentovala na Twitteru. Na dotaz Budějcké Drbny, která o incidentu informovala den po incidentu, nereagovala.

Na svém instagramovém účtu o tom, co se odehrálo v Třeobni, promluvila novinářka Markéta Kuča. Ta podle svých slov doprovázela svého kolegu fotografa na setkání europoslankyně Kateřiny Konečné s občany. 

„Já jsem tam nešla nikoho provokovat nebo vyvolávat konflikty...Stála jsem opodál a žádný konflikt jsem nevyvolávala,“ uvedla na videu, které sdílela. 

I přesto došlo k potyčce mezi novináři a místními, podle novinářky u ní byl také majitel kiosku. Spor začal, když do areálu přišel starší muž s cedulí "Jesus is gay". K němu přišli dva muži, což začala novinářka natáčet. 

Následovala strkanice, při které Markéta Kuča podle svých slov v sebeobraně udeřila majitele kiosku lahví do obličeje. „Nebudu si hrát na frajerku, v tu chvíli jsem začala mít strach, když proti vám jde dvoumetrový chlap,“ řekla Kuča ve videu na svém Instagramu. Podle svých slov nechtěla nikomu ublížit a pouze se bránila. 

Strkanice pokračovala a skupinka se dostala před areál. Přijeli policisté i zdravotníci. „Je mi líto, že pán skončil s roztrženou tváří,“ dodala Kuča, podle které někteří svědci potvrdili její slova. Incident popsala Budějcká Drbna v neděli po setkání Kateřiny Konečné s občany. 

Konflikt u setkání předsedkyně KSČM v Třeboni. Napadl mě majitel kiosku, tvrdí novinářka

Policisté a zdravotníci včera vyjížděli k třeboňskému rybníku Svět. Tam se setkala předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná s občany. Při jejím vystoupení však došlo ke konfliktu mezi novináři a místními.

Redakce také kontaktovala europoslankyni, odpověď ale doposud nedorazila. Včera se předsedkyně KSČM k incidentu vyjádřila na svém twitterovém účtu. 

„1. Incidentu se nezúčastnil žádný člen KSČM ani nikdo z přítomných příznivců KSČM, kteří sledovali mé vystoupení. 2. Zraněn byl bulvární novinářkou Markétou Kučovou provozovatel areálu. 3. Ihned poté byla akce přerušena a lékařka, členka KSČM, poskytla první pomoc napadenému provozovateli, který byl následně záchrannou službou převezen do nemocnice,“ sepsala v bodech Konečná.

Dodala také, že rodina napadeného byla otřesena způsobem chování novinářky. Incident podle europoslankyně viděl jeho syn. „5. Proč došlo ke konfliktu, jehož důsledkem bylo zranění provozovatele areálu, je věcí šetření orgánů činných v trestním řízení,“ přidala Konečná.

V pondělí o incidentu informoval server Extra.cz„Reakce pořadatelů či Kateřiny Konečné? Nulová. Nikdo ze svolavatelů akce neprojevil o konflikt jakýkoli zájem a muži, kteří bezdůvodně útočili jak na obyčejné lidi, tak na novináře, měli volné pole působnosti. Kdyby si štáb eXtra.cz nezavolal na pomoc policii, jistě bychom neskončili jen s pár údery v obličeji,“ uvedl web, který průběh sporu popsal. 

Budějcká Drbna požádala o vyjádření policii. „Před 19. hodinou jsme vyjížděli k rybníku Svět, kde mělo dojít ke konfliktu mezi mužem a ženou. Na místě byla hlídka z obvodního oddělení v Třeboni. Ta zjistila, že se jedná o přestupkové jednání - přestupek proti občanskému soužití,“ sdělila redakci policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

„Na místě zasahovala jedna posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Jednalo se o konflikt, po kterém jsme ošetřili jednoho muže, který utrpěl lehké poranění v oblasti obličeje a hlavy. Po ošetření byl převezen do spádové nemocnice,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí jihočeských záchranážů Petra Kafková.

Budějcká Drbna se pokusila kontaktovat také zástupce areálu skrze telefonní číslo na webu, ale reakce do vydání článku nedorazila. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky Třeboň, jihočeský kraj, ksčm, kateřina konečná, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům a psychopatům vždy okamžitě nasazovat monitorování náramky které jsou vyvinuty. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Pátek, 18. srpna 2023, 11:42Odpovědět

Incidentu se nezúčastnil člen KSČM, reaguje předsedkyně strany na potyčku v Třeboni  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.