Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V práci boural s "ještěrkou". Muž pil a poté řídil i přes platný zákaz

V areálu jedné z firem na Jindřichohradecku havaroval minulý týden padesátiletý muž. S takzvanou ještěrkou, tedy vysokozdvižným vozíkem, narazil do regálů. Na místo poté přijeli policisté, kteří se nestačili divit. Muž byl pod vlivem alkoholu a navíc měl platný zákaz řízení.

Policisté ze Suchdola nad Lužnicí vyšetřují případ v jedné strojírenské firmě v příhraničí. Došlo k němu v pátek 29. září v dopoledních hodinách.

Muž řídil motorový vysokozdvižný vozík s elektrickým pohonem po areálu, kde se provoz řídí zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Platí tam tedy dopravní značení.

„Při jízdě s nákladem narazil do stojících regálů. Na místo byli přivolání zmínění policisté, kteří věc šetřili jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, kdy provedeným testem na požití alkoholu před či během jízdy zjistili množství 0,5 promile,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Poté hlídka zjistila, že má řidič vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu příštího roku.

„Ve věci zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy si z jejich rukou převzal sdělení podezření,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky firma, ještěrka, muž, alkohol, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V práci boural s "ještěrkou". Muž pil a poté řídil i přes platný zákaz  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.